Сезон редиски

Сезон редиски
Сезон редиски

«Погляд часу» №21-2019

Весняна окрошка

  • Яловичина – 700 г,
  • картопля – 3-4 шт.,
  • яйця – 3-4 шт.,
  • огірок – 4 шт.,
  • редиска – 0,5 кг,
  • цибуля,
  • петрушка,
  • кріп,
  • кефір – 1 л,
  • мінеральна вода – 1 л,
  • сіль,
  • перець – за смаком.
Весняна окрошка
Весняна окрошка

Відварити яловичину, знімаючи піну. Відварити картоплю і яйця, охолодити, очистити. Дрібно нарізати яйця, картоплю, яловичину, огірки, редиску і зелень. Посолити, заправити перцем. Залити кефіром і мінеральною водою. Перемішати і охолодити у холодильнику.

М’ясний салат із редискою

  • 150-160 г редиски,
  • 120 г вареної яловичини,
  • цибуля зелена,
  • кріп,
  • 3 варених яйця,
  • сіль,
  • перець,
  • майонез – за смаком.
М'ясний салат із редискою
М’ясний салат із редискою

Нарізати кріп і зелену цибулю, яловичину і яйця – кубиками, редиску – тонкими кружечками чи напівкружечками. Змішати всі інгредієнти з майонезом, сіллю і перцем.

Салат із редискою й оселедцем

  • 0,5 пуч. крес-салату,
  • 5-6 редисок,
  • 1 варене яйце,
  • цибуля червона (половинку невеликої цибулини),
  • оселедець слабосолений,
  • 1,5 ст. л. олії,
  • 1 ст. л. винного оцту,
  • 0,5 ч. л. солодкої зернистої гірчиці,
  • 0,2 ч. л. хрону столового,
  • сіль і чорний перець – за смаком.
Салат із редискою й оселедцем
Салат із редискою й оселедцем

Порізати крес-салат, цибулю – півкільцями, редиску –кружечками. Додати хрін, гірчицю, олію, оцет, сіль і перець. Перемішати і гіркою викласти на тарілку. Навколо викласти скибочки оселедця і часточки вареного яйця.

Салат краси та молодості

  • Капуста білокачанна (чверть качана),
  • 1 огірок,
  • 3 редиски,
  • петрушка,
  • цибуля зелена,
  • сік половини лимона,
  • 3 ст. л. оливкової олії,
  • сіль – за смаком.
Салат краси та молодості
Салат краси та молодості

Капусту нашаткувати. Тонко нарізати редиску й огірок, дрібно – цибулю і петрушку. Всі інгредієнти заправити лимонним соком і оливковою олією, при необхідності посолити і перемішати.

Салат із редиски з яблуками

  • 5 редисок,
  • 2 ст. л. рису,
  • 0,5 скл. води,
  • 2 яблука,
  • 2 ст. л. подрібненого молодого листя полуниці,
  • 4 ст. л. майонезу,
  • сіль.
Салат із редиски з яблуками
Салат із редиски з яблуками

Рис перебрати, промити, залити гарячою солоною водою, довести до кипіння, варити 5 хв. і настояти при закритій кришці 15-20 хв. Охолодити. Редиску і яблука промити, нарізати соломкою, додати відварений рис, обережно перемішати. Посипати салат подрібненим молодим листям полуниці і полити майонезом.

Сир із редискою

  • 5-6 редисок,
  • 100 г сиру,
  • 1-2 ст. л. сметани чи молока,
  • 1 ч. л. дрібно нарізаної зелені петрушки чи кропу,
  • сіль.
Сир із редискою
Сир із редискою

У розтертий і змішаний зі сметаною чи молоком сир додати подрібнену редиску і зелень, посолити.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *