Сезон редиски

«Погляд часу» №21-2019
Весняна окрошка
- Яловичина – 700 г,
- картопля – 3-4 шт.,
- яйця – 3-4 шт.,
- огірок – 4 шт.,
- редиска – 0,5 кг,
- цибуля,
- петрушка,
- кріп,
- кефір – 1 л,
- мінеральна вода – 1 л,
- сіль,
- перець – за смаком.

Відварити яловичину, знімаючи піну. Відварити картоплю і яйця, охолодити, очистити. Дрібно нарізати яйця, картоплю, яловичину, огірки, редиску і зелень. Посолити, заправити перцем. Залити кефіром і мінеральною водою. Перемішати і охолодити у холодильнику.
М’ясний салат із редискою
- 150-160 г редиски,
- 120 г вареної яловичини,
- цибуля зелена,
- кріп,
- 3 варених яйця,
- сіль,
- перець,
- майонез – за смаком.

Нарізати кріп і зелену цибулю, яловичину і яйця – кубиками, редиску – тонкими кружечками чи напівкружечками. Змішати всі інгредієнти з майонезом, сіллю і перцем.
Салат із редискою й оселедцем
- 0,5 пуч. крес-салату,
- 5-6 редисок,
- 1 варене яйце,
- цибуля червона (половинку невеликої цибулини),
- оселедець слабосолений,
- 1,5 ст. л. олії,
- 1 ст. л. винного оцту,
- 0,5 ч. л. солодкої зернистої гірчиці,
- 0,2 ч. л. хрону столового,
- сіль і чорний перець – за смаком.

Порізати крес-салат, цибулю – півкільцями, редиску –кружечками. Додати хрін, гірчицю, олію, оцет, сіль і перець. Перемішати і гіркою викласти на тарілку. Навколо викласти скибочки оселедця і часточки вареного яйця.
Салат краси та молодості
- Капуста білокачанна (чверть качана),
- 1 огірок,
- 3 редиски,
- петрушка,
- цибуля зелена,
- сік половини лимона,
- 3 ст. л. оливкової олії,
- сіль – за смаком.

Капусту нашаткувати. Тонко нарізати редиску й огірок, дрібно – цибулю і петрушку. Всі інгредієнти заправити лимонним соком і оливковою олією, при необхідності посолити і перемішати.
Салат із редиски з яблуками
- 5 редисок,
- 2 ст. л. рису,
- 0,5 скл. води,
- 2 яблука,
- 2 ст. л. подрібненого молодого листя полуниці,
- 4 ст. л. майонезу,
- сіль.

Рис перебрати, промити, залити гарячою солоною водою, довести до кипіння, варити 5 хв. і настояти при закритій кришці 15-20 хв. Охолодити. Редиску і яблука промити, нарізати соломкою, додати відварений рис, обережно перемішати. Посипати салат подрібненим молодим листям полуниці і полити майонезом.
Сир із редискою
- 5-6 редисок,
- 100 г сиру,
- 1-2 ст. л. сметани чи молока,
- 1 ч. л. дрібно нарізаної зелені петрушки чи кропу,
- сіль.

У розтертий і змішаний зі сметаною чи молоком сир додати подрібнену редиску і зелень, посолити.