Шарлотка з карамелізованими яблуками
Шарлотка з яблуками – класичний і досить популярний десерт до ранкового чаю, але часом навіть у класиці доречні зміни і звичні страви стають невпізнанними!
- Яйця – 3 шт.,
- цукор – 2 ст. л.,
- цукрова пудра – 2 ст. л.,
- мед – 2 ст. л.,
- борошно – 1-1,5 скл.,
- сода – 0,5 ч. л.,
- лимонна кислота – 1 щіпка,
- вершкове масло – 2 ст. л.,
- яблука – 5 шт.
Яйця збийте з 2 ст. л. цукру, потім додайте рідкий мед. У борошно додайте змішану з лимонною кислотою соду, потім збиті яйця з цукром і медом. Добре розмішайте, тісто повинно вийти сметаноподібним.
Поставте мультиварку в режим випічки, викладіть на дно вершкове масло і цукрову пудру, дочекайтеся, поки масло повністю розтане.
Яблука розріжте навпіл і видаліть серцевину, потім наріжте пластинами. Викладіть на вершкове масло яблука в чашу мультиварки, карамелізуйте їх протягом 2-3 хв. Вилийте на яблука тісто і випікайте ще годину.
Готову шарлотку відразу викладіть на тарілку.