Шашлик приготований у банці

Шашлик приготований у банці

Напевно, кожен із нас чекав приходу весни не тільки через сонячні дні, але і заради можливості зібрати друзів і махнути з ними на природу, щоб приготувати смачний шашлик із приємним димком.

Але щоб поласувати улюбленою м’ясною стравою, ми можемо приготувати її у себе в духовці з використанням звичайних трилітрових банок!

Склад:

  • 1 кг свинини,
  • 250 г бекону,
  • 2-3 цибулини,
  • 20 мл лимонного соку,
  • 100 мл води,
  • сіль,
  • перець.

Приготування:

М’ясо наріжте на шматочки середнього розміру. Додайте сіль, спеції і сік лимона. Цибулю наріжте кільцями і також додайте його до м’яса. Ви можете додати будь-які спеції на свій смак або зробити свій улюблений маринад.

Залиште м’ясо на півгодини.

Нанизуйте м’ясо на дерев’яні шпажки, не забуваючи чергувати його з кільцями цибулі та скибочками бекону.

У кожну трилітрову банку покладіть 4-5 шпажок із шашликом.

Шашлик у банці

Цибулю, що залишилася, викладіть на дно банок і полийте її водою. Накрийте банки фольгою і переконайтеся в тому, що банки зовні повністю сухі.

Банки поставте у холодну духовку. Увімкніть її на 180-200 ºС.

Готуватися м’ясо буде 60-80 хв. Після закінчення приготування, залиште банки в духовці ще на 10 хв., щоб перепад температури був не таким різким. Відкривайте духовку поступово.

Ну от і все! Чудовий шашлик готовий навіть без багаття.

 «УЮТ» №20-14.05.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *