Шашлик приготований у банці

Напевно, кожен із нас чекав приходу весни не тільки через сонячні дні, але і заради можливості зібрати друзів і махнути з ними на природу, щоб приготувати смачний шашлик із приємним димком.
Але щоб поласувати улюбленою м’ясною стравою, ми можемо приготувати її у себе в духовці з використанням звичайних трилітрових банок!
Склад:
- 1 кг свинини,
- 250 г бекону,
- 2-3 цибулини,
- 20 мл лимонного соку,
- 100 мл води,
- сіль,
- перець.
Приготування:
М’ясо наріжте на шматочки середнього розміру. Додайте сіль, спеції і сік лимона. Цибулю наріжте кільцями і також додайте його до м’яса. Ви можете додати будь-які спеції на свій смак або зробити свій улюблений маринад.
Залиште м’ясо на півгодини.
Нанизуйте м’ясо на дерев’яні шпажки, не забуваючи чергувати його з кільцями цибулі та скибочками бекону.
У кожну трилітрову банку покладіть 4-5 шпажок із шашликом.

Цибулю, що залишилася, викладіть на дно банок і полийте її водою. Накрийте банки фольгою і переконайтеся в тому, що банки зовні повністю сухі.
Банки поставте у холодну духовку. Увімкніть її на 180-200 ºС.
Готуватися м’ясо буде 60-80 хв. Після закінчення приготування, залиште банки в духовці ще на 10 хв., щоб перепад температури був не таким різким. Відкривайте духовку поступово.
Ну от і все! Чудовий шашлик готовий навіть без багаття.
«УЮТ» №20-14.05.2020