Шашлик у літньому маринаді

Щоб він встиг промаринуватися за 2 години, використовують спеціальний літній маринад. Тільки він здатний перетворити звичайну свинину на ідеальний шашлик.

Шашлик у літньому маринаді

Рецепт простий: заливають шматки м’яса квасом. Напій не змінить смаку страви, а ось на структуру вплине. Квас розм’якшує волокна і дозволяє їм краще вбирати спеції. Гарантують, ви отримаєте неймовірно ароматний та м’який шашлик.

Склад:

  • Свинячий ошийок – 3 кг,
  • цибуля – 3 шт.,
  • квас – 1 л,
  • олія – 100-150 мл,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Помийте та обсушіть м’ясо, наріжте на великі шматки, як для шашлику. Складіть свинину у відповідну миску. Посоліть і поперчіть м’ясо.

Цибулю наріжте півкільцями, додайте в миску і перемішайте руками, щоб спеції та цибуля рівномірно розподілилися.

Залийте свинину квасом і залиште маринуватися на 2-3 год.

А в цей час підготуйте мангал із вугіллям. Насадіть шматочки свинини на шампур, прибираючи цибулю, і змастіть олією. Воно допоможе домогтися рум’яної скоринки. Викладіть шашлик на мангал, дайте йому підсмажитися з кожного боку по 2 хв., потім, перевертаючи, смажте м’ясо 20-25 хв. до готовності.

«Уют» №25-16.06.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.