Шашлик у літньому маринаді
Щоб він встиг промаринуватися за 2 години, використовують спеціальний літній маринад. Тільки він здатний перетворити звичайну свинину на ідеальний шашлик.

Рецепт простий: заливають шматки м’яса квасом. Напій не змінить смаку страви, а ось на структуру вплине. Квас розм’якшує волокна і дозволяє їм краще вбирати спеції. Гарантують, ви отримаєте неймовірно ароматний та м’який шашлик.
Склад:
- Свинячий ошийок – 3 кг,
- цибуля – 3 шт.,
- квас – 1 л,
- олія – 100-150 мл,
- сіль,
- перець.
Приготування
Помийте та обсушіть м’ясо, наріжте на великі шматки, як для шашлику. Складіть свинину у відповідну миску. Посоліть і поперчіть м’ясо.
Цибулю наріжте півкільцями, додайте в миску і перемішайте руками, щоб спеції та цибуля рівномірно розподілилися.
Залийте свинину квасом і залиште маринуватися на 2-3 год.
А в цей час підготуйте мангал із вугіллям. Насадіть шматочки свинини на шампур, прибираючи цибулю, і змастіть олією. Воно допоможе домогтися рум’яної скоринки. Викладіть шашлик на мангал, дайте йому підсмажитися з кожного боку по 2 хв., потім, перевертаючи, смажте м’ясо 20-25 хв. до готовності.
«Уют» №25-16.06.2022