Щавлевий суп з беконом та яйцем
Щавлевий суп з беконом має по-справжньому весняний смак із легкою кислинкою, що освіжає. Найкращим доповненням до нього стануть варені яйця.
Склад:
- Картопля – 4 шт.,
- щавель – 300 г,
- шпинат – 100 г,
- цибулина,
- курячий бульйон – 1 л,
- олія – 2 ст. л.,
- вершки – 100 мл,
- яйця – 4 шт.,
- бекон – 5 скибочок,
- сіль,
- перець.
Приготування
Картоплю наріжте шматочками. Щавель і шпинат крупно нарубайте. Цибулю подрібніть.
У каструлі закип’ятіть бульйон.
Засипте в нього картоплю та варіть 10 хв.
У сковороді розігрійте олію та обсмажте цибулю. Додайте щавель зі шпинатом і готуйте ще 3 хв. Додайте засмажку в каструлю з картоплею.
Варіть 10 хв.
Посоліть і поперчіть. Зніміть суп із вогню. Влийте вершки і збийте занурювальним блендером.
Яйця відваріть і розріжте на половинки або четвертинки. Бекон наріжте дрібними шматочками і кілька хвилин підрум’яньте на сухій сковороді на середньому вогні.
Розлийте суп по тарілках. У кожну додайте яйця та бекон.
«Уют» №20-18.05.2023