Що поставити на новорічний стіл, щоб задобрити господаря року

Новий рік уже зовсім близько і багатьох хвилює питання, що поставити на святковий стіл, щоб і гості були ситі, і символ 2022 року – Блакитний Водяний Тигр – залишився задоволений.

Тигр – це всеїдна і невибаглива в їжі тварина, тому на новорічний стіл можна поставити будь-яку страву, але Тигр їсть дуже багато м’яса, тому на святковому столі воно має бути обов’язково.

М’ясний пиріг «Лапа тигра»
М'ясний пиріг «Лапа тигра»

Ця страва прикрасить ваш новорічний стіл.

Склад:

  • Борошно – 350 г,
  • олія – 30 мл в тісто + 30 мл для начинки,
  • дріжджі – 7 г,
  • сметана – 30 мл,
  • вода – 150 мл,
  • цукор – 18 г,
  • сіль, перець,
  • паприка,
  • зелень – за смаком,
  • томатна паста – 25 мл,
  • цибулина,
  • фарш – 300 г,
  • жовток – для змащування.

Приготуванння

Замісити тісто. У миску викласти сіль, цукор, олію і сметану. Додати воду, перемішати. Частинами всипати борошно і замісити м’яке, злегка липке тісто.

Миску змастити олією, викласти туди тісто і затягнути харчовою плівкою. Залишити для підйому на півтори години.

Приготувати начинку. Цибулю обсмажити до прозорості. Додати фарш, сіль, перець, спеції. Обсмажити фарш. Додати паприку, томатну пасту та дрібно нарізаний кріп із петрушкою. Охолодити.

Тісто, що підійшло, розділити на 2 частини. Одну частину розкатати у великий корж, по центру викласти фарш, з’єднати краї коржа.

Другу частину розділити на 4 частини. Сформувати пиріжки із начинкою.

На деко викласти всі частини швом униз. Більшій надати форму серця, а «пальці» викласти на деякій відстані один від одного. Виріб накрити рушником та залишити на 20 хв. для підйому. Змастити «лапу» жовтком і випікати в духовці протягом 35-40 хв. при 210 °С.

Рулетики зі свинини з чорносливом
Рулетики зі свинини з чорносливом

Склад:

  • Свинина – 500 г,
  • чорнослив – 100 г,
  • олія,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Чорнослив залити гарячою водою і залишити на 0,5 год.

Свинину нарізати скибочками. Злегка відбити м’ясо, посолити й поперчити за смаком.

На кожен шматочок покласти чорнослив. Скрутити м’ясо рулетиками й закріпити зубочистками. Посолити й поперчити за бажанням. Смажити рулетики до золотавого кольору. Можна приготувати також у духовці в рукаві для запікання.

Салат із курятиною та сиром
Салат із курятиною та сиром

Склад:

  • Куряче філе – 300 г,
  • твердий сир – 200 г,
  • чорнослив – 200 г,
  • волоські горіхи – 100 г,
  • солоні огірки – 3-4 шт.,
  • зубки часнику – 3-4 шт.,
  • петрушка,
  • майонез,
  • сіль,
  • маслини – 4-5 шт.

Приготування

Куряче філе залити окропом, посолити, зварити до готовності та нарізати кубиками.

Горіхи підсушити на сковорідці й подрібнити ножем.

Чорнослив промити й нарізати шматочками.

Огірки теж подрібнити кубиками.

Сир натерти на тертці.

Часник подрібнити, додати майонез і перемішати.

Куряче філе, горіхи, чорнослив і огірки перекласти в салатник, додати подрібнену петрушку та майонез із часником. Перемішати. Якщо є необхідність, посолити.

На пласку тарілку викласти салат. Зверху обережно притрусити сиром. Прикрасити маслинами, нарізаними кружечками.

Реберця медово-пряні
Реберця медово-пряні

Склад:

  • Свинячі реберця – 1,5 кг,
  • мед – 1 ст. л.,
  • соєвий соус – 1 ст. л.,
  • олія – 1 ст. л.,
  • кмин – 0,5 ст. л.,
  • коріандр – 0,5 ст. л.,
  • головка часнику,
  • цибулина,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Приготувати маринад: змішати в окремій посудині мед, соєвий соус, олію. Часник почистити і подрібнити ножем, додати до маринаду, а також – коріандр, кмин, порізану півкільцями цибулю, сіль і перець за смаком. Усе ретельно перемішати.

Ребра скласти в каструлю чи миску, залити маринадом, добре розмішати і поставити в холодильник на ніч. Зранку викласти у форму для запікання, вилити залишки маринаду, поставити в духовку.

Запікати приблизно 1,5 год., щоб гарно зарум’янилися.

«Погляд часу» №52-23.12.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *