Що приготувати, коли немає електрики

На випадок відсутності струму та інших надзвичайних ситуацій радять заздалегідь зробити запас консервів та сухої сублімованої їжі. Ось декілька порад та рецептів швидких страв на екстрений випадок.

У магазинах нині великий вибір швидких страв: супи, каші, пюре. Аби їх уживати, достатньо залити холодною водою.

Деякі крупи не обов’язково варити, а достатньо залити водою та залишити на деякий час. Тож і їх радимо мати в запасі.

Рецепти швидких страв
Каші, для приготування яких потрібен окріп

Ячна каша. Залити кип’яченою водою і залишити на 2-3 год.

Пшоняна каша. Залити окропом і почекати 1 год. для настоювання.

Пшенична каша. Залити окропом і закутати посудину в ковдру, аби зберігалося тепло. Почекати 30-50 хв. для настоювання.

Булгур. Не варити можна булгур середнього чи дрібного розміру. Дрібний булгур настоюється в окропі 20 хв., середній – 40 хв.

Каші, для приготування яких достатньо холодної води (кефіру чи молока)

Гречана каша. Коричнева гречка продається в магазинах уже готова. На пакуванні зазначено, що вона обсмажена й висушена. Якщо немає газу та електрики, крупу можна заздалегідь замочити водою кімнатної температури, молоком або кефіром. Вона має настоюватися від 5 до 10 год. Тому краще замочувати її на ніч.

Перлова каша. Цю крупу можна заливати як окропом, так і звичайною водою. Але настоюватися в холодній воді вона має від 10 до 24 год. Тому краще залити її звечора.

Кускус. Крупу, залиту холодною водою, достатньо залишити на 20-30 хв. для приготування. При наявності гарячої води вистачить 5-10 хв.

Вівсянка (або вівсянка в пластівцях). Для приготування в холодній воді залишити настоюватися на 30 хв. або годину. В окропі – достатньо 20 хв.

Манна каша. Залийте манну кашу холодною водою чи молоком, накрийте та дайте настоятися 15-20 хв.

Кіноа. Залити холодною водою й залишити на ніч.

Усі перелічені каші також можна готувати в термосі. Одна година кипіння на плиті дорівнює 4-5 год. настоювання в термосі.

«Уют» №43-27.10.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *