Щоб редиска виросла їстівною

Пробував вирощувати редиску в теплиці, але нічого з цього не вийшло. Практично вся редиска виросла дерев’яною, неїстівною. Чому так сталося?

С. Д. Кириленко

Щоб редиска виросла їстівною

Причини можуть бути різні. Почнемо з насіння. У плівкових теплицях та під тимчасовими плівковими укриттями, а також в утепленому ґрунті вирощують такі сорти, як Тепличний Грибовський, Дуро, Дека, 18 днів. Причому насіння має бути великим і свіжим. Згадайте, яке насіння використовували ви.

Щоб отримати ранню продукцію, редиску сіють на легкому супіщаному ґрунті на глибину 1-2 см. Сходи з’являються швидко, через чотири-шість днів після посіву. А за три-чотири тижні вже й урожай можна збирати. Щоправда, для того, щоб коренеплоди були соковитими та смачними, потрібно дотримуватися нескладних правил агротехніки.

Насамперед поливати з лійок, витрачаючи по 100-150 літрів води на 10 м². Якщо до сходів з’явилася ґрунтова кірка, її слід розпушувати металевими граблями.

Загущені посіви, як відомо, не утворюють коренеплодів, тому після утворення листя необхідно зайнятися проріджуванням. Скористатися для цього можна металевими граблями, залишаючи рослини в рядку на відстані 3-5 см один від одного. Потрібні також прополки, збирання бур’янів, ну і, звичайно, поливи.

Дуже важливо враховувати, що редиска винятково чутлива до світла. На відкритих сонячних грядках вона виростає ніжною і соковитою, а в тіні бадилля витягується, коренеплоди виходять неїстівними.

Разом із тим, у неї є ще одна особливість: віддаючи перевагу інтенсивному освітленню, вона не терпить занадто довгого світлового дня. З огляду на це, досвідчені городники роблять із жердин знімний каркас, рівний по ширині та довжині розміру грядки, обтягують його будь-яким непрозорим матеріалом. О сьомій годині вечора цим каркасом накривають редиску, а о сьомій ранку відкривають. У цьому випадку коренеплоди редиски також виростають соковитими.

Ось, мабуть, і всі уподобання редиски. Схоже, що ви при її вирощуванні щось упустили. Загалом, цей овоч не належить до капризних.

«Погляд часу» №17-21.04.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.