Щоб уникнути інсульту
- Англійські вчені стверджують, що ймовірність інсульту різко зменшується, якщо в їжі багато овочів і фруктів.
Так, при вживанні хоча б раз на день в якості гарніру, наприклад, капусти чи квасолі, а на десерт – яблука, груші чи винограду, майже вдвічі знижується ризик отримати «мозковий удар». - Повністю відмовтеся від куріння.
- Споживайте здорову їжу з меншим вмістом тваринного жиру (для чоловіків 60-105 г / день і жінок 45-75 г / день) і багату овочами, фруктами, складними вуглеводами, харчовими волокнами, рибою. Обмежте споживання кухонної солі (не більше 1 чайної ложки солі в день).
- Зробіть регулярні вправи важливим елементом повсякденного життя. Прагніть до постійного, помірного фізичного навантаження, наприклад, відводите не менше 30 хв. в день ходьбі.
- Дотримуйтеся помірності у вживанні спиртних напоїв, а краще відмовтеся від них.
- Навчіться контролювати психоемоційний стан (старайтеся не хвилюватися, розслабляйтеся).
«Погляд часу» №40-01.10.2020
Читайте також: Як уникнути інсульту