Щоб зелень залишалася свіжою
Однією з найпоширеніших помилок є миття зелені під проточною водою перед тим, як покласти її в холодильник. Робити це потрібно безпосередньо перед використанням.
Справа в тому, що зелень у супермаркеті тривалий час була у вологому середовищі, і стебла за той час встигають насититися вологою. А додаткове завчасне миття негативно впливає на подальшу якість рослин і сприятиме їх в’яненню.
Для прийнятних умов зберігання слід помістити пучок у вологий марлевий рушник або будь-яку тканину, яка пропускає повітря, а після цього – у поліетиленовий пакет.

Один із кращих варіантів збереження свіжості зелені – це її зберігання у вакуумній ємності. Таке середовище створює максимальну вологість, необхідну для зелені.
Наприклад, такий спосіб допоможе листям салату до 4 днів зберігати свій первозданний вигляд, а петрушці чи кропу майже 3 тижні залишатися свіжими.
«Уют» №4-21.01.2021