Щоб зелень залишалася свіжою

Однією з найпоширеніших помилок є миття зелені під проточною водою перед тим, як покласти її в холодильник. Робити це потрібно безпосередньо перед використанням.

Справа в тому, що зелень у супермаркеті тривалий час була у вологому середовищі, і стебла за той час встигають насититися вологою. А додаткове завчасне миття негативно впливає на подальшу якість рослин і сприятиме їх в’яненню.

Для прийнятних умов зберігання слід помістити пучок у вологий марлевий рушник або будь-яку тканину, яка пропускає повітря, а після цього – у поліетиленовий пакет.

Щоб зелень залишалася свіжою

Один із кращих варіантів збереження свіжості зелені – це її зберігання у вакуумній ємності. Таке середовище створює максимальну вологість, необхідну для зелені.

Наприклад, такий спосіб допоможе листям салату до 4 днів зберігати свій первозданний вигляд, а петрушці чи кропу майже 3 тижні залишатися свіжими.

«Уют» №4-21.01.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *