Що викликає депресію в жінок

жіноча депресія

Дослідники з Гарвардського університету виявили зв’язок між раціоном харчування і психічним здоров’ям у жінок.

Вони встановили, що захопленість їжею з високим вмістом вуглеводів, що бистро засвоюються, позначається не тільки на фізичній формі жінок, але й на їхньому настрої. «Чим частіше жінка харчується напівфабрикатами і хлібобулочними виробами, тим вище її схильність до депресивних станів», – заявили вони.

З’ясувалося, що жінки, у раціоні харчування яких були присутні риба, фрукти, овочі, кисломолочні продукти, горіхи й оливкова олія, мали набагато позитивніші показники свого психічного стану. Ті, хто часто їв страви з тіста і м’яса, а також чіпси й сухарики, у рази частіше страждали депресіями.

Жінки сильніше схильні до розвитку депресивних станів у силу лабільності гормональної системи. Ненатуральні компоненти, що містяться в перерахованих вище продуктах, ще більше послаблюють нервову систему в жінок, застерегли лікарі.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *