Щоб буряк був солодкий

Щоб буряк був солодкий
Щоб буряк був солодкий

«УЮТ» №17-2019

Минулого року буряк у мене вродив несолодкий. З чим це пов’язано? Як уникнути цього в новому сезоні?

Тетяна Федосенко

Причини можуть бути різні. Можливо, ви використовували неякісне насіння або не дотримувалися правильної агротехніки. Щоб виростити солодкі коренеплоди, треба враховувати такі вимоги цієї культури.

• Столовий буряк особливо вимогливий до вологи на початку вегетації та під час росту коренеплодів.

• Любить багатий на перегній і добре розпушений ґрунт, щоб був достатній доступ повітря до кореневої системи. Вирощені в сухій, жорсткій землі коренеплоди набувають гіркуватого присмаку.

• Потребує своєчасного проривання, позаяк при загущеному посіві коренеплоди зав’язуються погано.

• Підживлення на грядках найкраще робити настоєм коров’яку, деревною золою (3 скл. на 1 м²). Зола крім живлення ще й зменшує кислотність ґрунту, яка шкодить буряку.

Порада. Можна підвищити цукристість буряка, використовуючи підживлення кухонною сіллю – 1 ч. л. солі на відро води на 1 м² грядки.

Ілля Мажаров, агротехнік

 

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *