Щоб не псувалася квашена капуста

Щоб не псувалася квашена капуста
Щоб не псувалася квашена капуста

При неправильному заквашуванні чи зберіганні квашена капуста може зіпсуватися. Найчастіше вона розм’якшується, коли висока температура бродіння.

До того ж у капусти з’являються непритаманні їй присмак і запах (гіркота, затхлість), відбувається її ослизнення і гниття. Верхній шар квашеної капусти, який стикається з повітрям, особливо якщо він хоча б нетривалий час залишається без розсолу, починає темніти й у неї змінюється смак. Тому побурілий шар капусти знімають.

Окрім того, потрібно пам’ятати, як тільки капуста виявиться без розсолу, відразу ж починає руйнуватися вітамін С, що добре зберігається в ній при квашенні, тому виймати капусту з розсолу слід безпосередньо перед подачею на стіл.

Якщо капустяний розсіл зверху притрусити порошком сухої гірчиці, на його поверхні не утвориться пліснява.

Застереження. З квашеною капустою повинні бути обережні ті, у кого підвищена кислотність і взагалі проблеми зі шлунком.

 

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *