Щоб не псувалася квашена капуста

При неправильному заквашуванні чи зберіганні квашена капуста може зіпсуватися. Найчастіше вона розм’якшується, коли висока температура бродіння.
До того ж у капусти з’являються непритаманні їй присмак і запах (гіркота, затхлість), відбувається її ослизнення і гниття. Верхній шар квашеної капусти, який стикається з повітрям, особливо якщо він хоча б нетривалий час залишається без розсолу, починає темніти й у неї змінюється смак. Тому побурілий шар капусти знімають.
Окрім того, потрібно пам’ятати, як тільки капуста виявиться без розсолу, відразу ж починає руйнуватися вітамін С, що добре зберігається в ній при квашенні, тому виймати капусту з розсолу слід безпосередньо перед подачею на стіл.
Якщо капустяний розсіл зверху притрусити порошком сухої гірчиці, на його поверхні не утвориться пліснява.
Застереження. З квашеною капустою повинні бути обережні ті, у кого підвищена кислотність і взагалі проблеми зі шлунком.