Шоколадне тістечко «Картопля»

Улюблений десерт ще з дитинства – це шоколадне тістечко «Картопля», яке нікого не залишить байдужим.

Шоколадне тістечко «Картопля»

Склад:

  • Вершкове масло – 185 г,
  • згущене молоко – 120 г,
  • яєчний жовток – 1 шт.,
  • вода – 2 ст. л.,
  • какао-порошок – 10 г,
  • коньяк – 2 ч. л.,
  • чорний шоколад – 40 г.

Приготування

За день до приготування десерту слід спекти шоколадний бісквіт. Як тільки він охолоне, запакуйте його та відправте на ніч у холодильник.

Наступного дня приступайте до приготування крему. Жовток помістіть у сотейник із товстим дном, додайте воду. Змішайте. Додайте згущене молоко. Знову перемішайте. Варіть масу на маленькому вогні до загустіння. Потім перелийте її в миску, накрийте в контакт харчовою плівкою. Охолодіть до кімнатної температури.

160 г розм’якшеного вершкового масла збийте міксером. У 3 етапи введіть у нього заварну масу, 1 ч. л. коньяку та какао. Крем має бути гладким та пишним.

Бісквіт подрібніть блендером у крихту. Змішайте бісквітну крихту з кремом до однорідності. З готового тіста сформуйте батончики.

«Картоплю» сховайте в холодильник на пару годин, щоб вона застигла.

Ближче до кінця приготуйте глазур. Розтопіть шоколад і вмішайте в нього 25 г вершкового масла. Нею покрийте тістечко.

«Уют» №14-01.04.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *