Шоколадне тістечко «Картопля»
Улюблений десерт ще з дитинства – це шоколадне тістечко «Картопля», яке нікого не залишить байдужим.

Склад:
- Вершкове масло – 185 г,
- згущене молоко – 120 г,
- яєчний жовток – 1 шт.,
- вода – 2 ст. л.,
- какао-порошок – 10 г,
- коньяк – 2 ч. л.,
- чорний шоколад – 40 г.
Приготування
За день до приготування десерту слід спекти шоколадний бісквіт. Як тільки він охолоне, запакуйте його та відправте на ніч у холодильник.
Наступного дня приступайте до приготування крему. Жовток помістіть у сотейник із товстим дном, додайте воду. Змішайте. Додайте згущене молоко. Знову перемішайте. Варіть масу на маленькому вогні до загустіння. Потім перелийте її в миску, накрийте в контакт харчовою плівкою. Охолодіть до кімнатної температури.
160 г розм’якшеного вершкового масла збийте міксером. У 3 етапи введіть у нього заварну масу, 1 ч. л. коньяку та какао. Крем має бути гладким та пишним.
Бісквіт подрібніть блендером у крихту. Змішайте бісквітну крихту з кремом до однорідності. З готового тіста сформуйте батончики.
«Картоплю» сховайте в холодильник на пару годин, щоб вона застигла.
Ближче до кінця приготуйте глазур. Розтопіть шоколад і вмішайте в нього 25 г вершкового масла. Нею покрийте тістечко.
«Уют» №14-01.04.2022