Шоколадні вареники

Такі вареники будуть ефектно виглядати на святковому столі, та й буденну трапезу вони відмінно прикрасять. Незважаючи на незвичайний зовнішній вигляд, вони готуються дуже легко, так що варто побалувати себе!
- Борошно – 600 г,
- яйця – 2 шт.,
- олія – 1 ст. л.,
- вода – 150 мл,
- молоко – 100 мл,
- какао-порошок – 2 ст. л.,
- сіль,
- сир – 250 г,
- цукор – 1,5 ст. л.,
- ванільний цукор – 2 ч. л.
Замісіть тісто з молока, гарячої води, яйця, олії та борошна (2 ст. л. відкладіть окремо). Розділіть навпіл, в одну частину вмішайте какао, а в другу – решту борошна. Накрийте плівкою, залиште на 20 хв.
Змішайте начинку з решти інгредієнтів. Розкачайте кожну частину тіста в пласт, змастіть шоколадну частину водою і з’єднайте пласти, потім загорніть у щільний рулет. Витримайте під плівкою приблизно 5 хв., потім наріжте тонкими пластинами. Розкачайте заготовки і ліпіть звичайні вареники. Відваріть у підсоленій воді. Готові вареники подавайте з маслом або сметаною.