Шоколадно-баклажанний джем

Вас, безперечно, здивує таке незвичне поєднання продуктів, однак, не лякайтеся, джем виходить справді на славу. Баклажани дають ніжну текстуру, імбир і лимон – пікантну кислинку, а шоколад – насичений смак.

Шоколадно-баклажанний джем

Тож, якщо коротко, – виходить смачнюча шоколадна суміш.

Склад:

  • 1 кг баклажанів,
  • 800 г цукру,
  • 50 г тертого імбиру,
  • 250 г гіркого шоколаду,
  • сік і цедра одного лимона.

Приготування

Баклажани бажано брати з невеликою кількістю насіння. Почистити і порізати їх невеликими кубиками.

250 мл води закип’ятити з цукром. Додати баклажани, імбир та варити на невеликому вогні 40-50 хв.

За 5 хв. до кінця варіння додати цедру лимона.

Шоколад подрібнити, додати разом із соком лимона у джем.

Збити все блендером до однорідного стану і проварити ще 10 хв.

Розкласти у стерилізовані банки і закатати.

«УЮТ» №37-10.09.2020

Читайте також: Джем із калини без кісточок

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *