Шоколадно-баклажанний джем
Вас, безперечно, здивує таке незвичне поєднання продуктів, однак, не лякайтеся, джем виходить справді на славу. Баклажани дають ніжну текстуру, імбир і лимон – пікантну кислинку, а шоколад – насичений смак.

Тож, якщо коротко, – виходить смачнюча шоколадна суміш.
Склад:
- 1 кг баклажанів,
- 800 г цукру,
- 50 г тертого імбиру,
- 250 г гіркого шоколаду,
- сік і цедра одного лимона.
Приготування
Баклажани бажано брати з невеликою кількістю насіння. Почистити і порізати їх невеликими кубиками.
250 мл води закип’ятити з цукром. Додати баклажани, імбир та варити на невеликому вогні 40-50 хв.
За 5 хв. до кінця варіння додати цедру лимона.
Шоколад подрібнити, додати разом із соком лимона у джем.
Збити все блендером до однорідного стану і проварити ще 10 хв.
Розкласти у стерилізовані банки і закатати.
«УЮТ» №37-10.09.2020
Читайте також: Джем із калини без кісточок