Шоколадно-сирний пиріг з ягодами
Дуже смачний і простий у приготуванні шоколадно-сирний пиріг з ягодами. Для начинки можна використовувати різні ягоди та фрукти: вишні, смородину, малину, абрикоси.

Склад:
- Кефір – 200 г,
- яйця – 4 шт.,
- цукор – 300 г,
- олія – 50 г,
- вершкове масло – 70 г,
- сода – 3 г,
- борошно – 330 г,
- какао-порошок – 40 г,
- розпушувач – 5 г,
- сіль – 1 щіп.,
- ягоди сезонні – 250 г,
- крохмаль – 25 г,
- апельсинова цедра – 1 ст. л.,
- сир – 500 г,
- ванільний цукор – 10 г.
Приготування
У мисці з’єднайте кефір, 2 яйця, 150 г цукру, олію, розтоплене вершкове масло і соду. Перемішайте. У масу, що вийшла, просійте борошно, какао-порошок, розпушувач і сіль, перемішайте. Викладіть тісто у форму, застелену пергаментним папером, і розрівняйте.
У ягоди додайте 15 г крохмалю, апельсинову цедру та 1 ст. л. цукру, перемішайте. Викладіть ягідний шар поверх тіста.
Для сирного прошарку з’єднайте сир, 150 г цукру, 2 яйця та ванільний цукор. Збийте все блендером до однорідності. Додайте в сирну масу крохмаль, що залишився, і перемішайте. Викладіть сирну масу поверх ягід.
Поставте пиріг у розігріту до 175 °С духовку. Випікайте 40-50 хв.
Перед подачею десерт потрібно повністю охолодити.
«Уют» №37-8.09.2022