Шоколадно-сирний пиріг з ягодами

Дуже смачний і простий у приготуванні шоколадно-сирний пиріг з ягодами. Для начинки можна використовувати різні ягоди та фрукти: вишні, смородину, малину, абрикоси.

Шоколадно-сирний пиріг з ягодами

Склад:

  • Кефір – 200 г,
  • яйця – 4 шт.,
  • цукор – 300 г,
  • олія – 50 г,
  • вершкове масло – 70 г,
  • сода – 3 г,
  • борошно – 330 г,
  • какао-порошок – 40 г,
  • розпушувач – 5 г,
  • сіль – 1 щіп.,
  • ягоди сезонні – 250 г,
  • крохмаль – 25 г,
  • апельсинова цедра – 1 ст. л.,
  • сир – 500 г,
  • ванільний цукор – 10 г.

Приготування

У мисці з’єднайте кефір, 2 яйця, 150 г цукру, олію, розтоплене вершкове масло і соду. Перемішайте. У масу, що вийшла, просійте борошно, какао-порошок, розпушувач і сіль, перемішайте. Викладіть тісто у форму, застелену пергаментним папером, і розрівняйте.

У ягоди додайте 15 г крохмалю, апельсинову цедру та 1 ст. л. цукру, перемішайте. Викладіть ягідний шар поверх тіста.

Для сирного прошарку з’єднайте сир, 150 г цукру, 2 яйця та ванільний цукор. Збийте все блендером до однорідності. Додайте в сирну масу крохмаль, що залишився, і перемішайте. Викладіть сирну масу поверх ягід.

Поставте пиріг у розігріту до 175 °С духовку. Випікайте 40-50 хв.

Перед подачею десерт потрібно повністю охолодити.

«Уют» №37-8.09.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *