Шоколадний мус
Шоколадний мус – це фірмовий французький десерт. Завдяки своїй ніжності і вишуканому смаку він з часом набув популярності буквально у всьому світі. До того ж шоколадний мус, як відомо, дуже полюбляють діти. Цей десерт прямо тане в роті, дарує дивовижне задоволення і відкриє для Вас нові грані смаку! Що може бути ще смачніше? Правильно, нічого. Тому приготовте і насолоджуйтеся неймовірно ніжним його смаком.
Склад:
- Чорний шоколад – 100 г,
- какао-порошок – 15 г,
- вода – 6 ст. л.,
- молоко – 250 мл,
- вершки – 200 мл,
- цукор – 30 г,
- згущене молоко – 50 г,
- желатин – 8 г.
Приготування:
Шоколад наріжте якомога дрібніше, пересипте в миску.
Окремо какао-порошок з’єднайте з 2 ст. л. гарячої води й ретельно перемішайте.
Желатин з’єднайте з 4 ст. л. води, залиште на 15 хв., після чого розтопіть.
Нагрійте до середньої температури молоко, додайте вершки, цукор, згущене молоко. Продовжуйте прогрівати при безперервному помішуванні, поки рідина не почне пузиритися.
Додайте підготовлену пасту з какао-порошку й води. Ретельно перемішайте. Добавте шоколадну крихту, перемішайте до розчинення дрібних шматочків. Вимкніть вогонь.
Додайте розтоплений желатин, перемішайте. Миску з шоколадною масою поставте в іншу, наповнену крижаною водою. Помішуйте до загустіння. Перелийте в застелену плівкою форму, поставте в холодильник на 8 годин.
Перед подачею застиглий мус вийміть із форми, плівку видаліть. Прикрасьте десерт какао-порошком або збитими вершками.
«УЮТ» №»45-2019