Шоколадний мус

Шоколадний мус

Шоколадний мус – це фірмовий французький десерт. Завдяки своїй ніжності і вишуканому смаку він з часом набув популярності буквально у всьому світі. До того ж  шоколадний мус, як відомо, дуже полюбляють діти. Цей десерт прямо тане в роті, дарує дивовижне задоволення і відкриє для Вас нові грані смаку! Що може бути ще смачніше? Правильно, нічого. Тому приготовте і насолоджуйтеся неймовірно ніжним його смаком.

Склад:

  • Чорний шоколад – 100 г,
  • какао-порошок – 15 г,
  • вода – 6 ст. л.,
  • молоко – 250 мл,
  • вершки – 200 мл,
  • цукор – 30 г,
  • згущене молоко – 50 г,
  • желатин – 8 г.

Приготування:

Шоколад наріжте якомога дрібніше, пересипте в миску.

Окремо какао-порошок з’єднайте з 2 ст. л. гарячої води й ретельно перемішайте.

Желатин з’єднайте з 4 ст. л. води, залиште на 15 хв., після чого розтопіть.

Нагрійте до середньої температури молоко, додайте вершки, цукор, згущене молоко. Продовжуйте прогрівати при безперервному помішуванні, поки рідина не почне пузиритися.

Додайте підготовлену пасту з какао-порошку й води. Ретельно перемішайте. Добавте шоколадну крихту, перемішайте до розчинення дрібних шматочків. Вимкніть вогонь.

Додайте розтоплений желатин, перемішайте. Миску з шоколадною масою поставте в іншу, наповнену крижаною водою. Помішуйте до загустіння. Перелийте в застелену плівкою форму, поставте в холодильник на 8 годин.

Перед подачею застиглий мус вийміть із форми, плівку видаліть. Прикрасьте десерт какао-порошком або збитими вершками.

«УЮТ» №»45-2019

FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *