Шоколадний пиріг із сиром і вишнею
На перший погляд готувати шоколадний пиріг складно, але результат дійсно перевершує всі очікування. Кожен шматочок буквально тане у роті!
Склад:
- Сир – 500 г,
- яйця – 4 шт.,
- ванільний цукор – 2 г,
- цукор – 500 г,
- манка – 2 ст. л.,
- борошно – 250 г,
- сода – 1,5 ч. л.,
- сіль – 1 ч. л.,
- какао-порошок – 100 г,
- вершкове масло – 90 г,
- олія – 60 г,
- ванілін – 2 ч. л.,
- молоко – 400 мл,
- оцет – 1 ст. л.,
- вишня – 300 г.
Приготування:
Збийте 2 яйця з сиром, ванільним цукром і 150 г цукру до однорідності. При бажанні додайте трохи солі, потім всипте манну крупу і ще раз збийте.
Борошно, соду, сіль, цукор і 100 г какао перемішайте. Потім влийте олію, 60 г розтопленого вершкового масла, 2 яйця, ванільний цукор і 250 мл молока, збийте все до однорідності, додайте оцет і перемішайте.
Застеліть дно форми для випікання пергаментом і вилийте половину тіста, потім – половину сирної маси і викладіть половину вишні. Потім повторіть шари.
Розігрійте духовку до 180 °С і випікайте пиріг 45 хв.
Зменшіть температуру до 160 °С, накрийте форму фольгою і випікайте ще 30 хв.
Приготуйте глазур: змішайте 150 мл молока, цукор і вершкове масло. Нагрійте, поки не розтопиться масло і цукор, потім додайте какао і варіть, помішуючи. Через 10 хв. після того, як спечеться пиріг, вилийте на нього глазур.
«УЮТ» №10-05.03.2020