Шоколадний пиріг із сиром і вишнею

Шоколадний пиріг із сиром і вишнею

На перший погляд готувати шоколадний пиріг складно, але результат дійсно перевершує всі очікування. Кожен шматочок буквально тане у роті!

Склад:

  • Сир – 500 г,
  • яйця – 4 шт.,
  • ванільний цукор – 2 г,
  • цукор – 500 г,
  • манка – 2 ст. л.,
  • борошно – 250 г,
  • сода – 1,5 ч. л.,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • какао-порошок – 100 г,
  • вершкове масло – 90 г,
  • олія – 60 г,
  • ванілін – 2 ч. л.,
  • молоко – 400 мл,
  • оцет – 1 ст. л.,
  • вишня – 300 г.

Приготування:

Збийте 2 яйця з сиром, ванільним цукром і 150 г цукру до однорідності. При бажанні додайте трохи солі, потім всипте манну крупу і ще раз збийте.

Борошно, соду, сіль, цукор і 100 г какао перемішайте. Потім влийте олію, 60 г розтопленого вершкового масла, 2 яйця, ванільний цукор і 250 мл молока, збийте все до однорідності, додайте оцет і перемішайте.

Застеліть дно форми для випікання пергаментом і вилийте половину тіста, потім – половину сирної маси і викладіть половину вишні. Потім повторіть шари.

Розігрійте духовку до 180 °С і випікайте пиріг 45 хв.

Зменшіть температуру до 160 °С, накрийте форму фольгою і випікайте ще 30 хв.

Приготуйте глазур: змішайте 150 мл молока, цукор і вершкове масло. Нагрійте, поки не розтопиться масло і цукор, потім додайте какао і варіть, помішуючи. Через 10 хв. після того, як спечеться пиріг, вилийте на нього глазур.

«УЮТ» №10-05.03.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *