Шоколадний кекс «День і ніч»
Кекс “День і ніч” поєднує два види тіста: біле і чорне. У пропонованому рецепті кожним тістом заповнюють форму наполовину.

Склад:
- Яйця – 3 шт.,
- цукор – 1 скл.,
- пшеничне борошно – 2 скл.,
- молоко – 1 скл.,
- ванільний цукор – 10 г,
- розпушувач для тіста – 1 ч. л.,
- какао-порошок – 3 ст. л.,
- вода – 100 мл,
- вершкове масло – 10 г,
- чорний шоколад – 50 г.
Приготування
У мисці збийте яйця з ванільним і звичайним цукром. Порціями додайте молоко і розтоплене вершкове масло. Просійте борошно з розпушувачем і додайте до суміші. Перемішайте масу.
Відокремте половину і перелийте в іншу миску.
У чашці змішайте какао-порошок зі 100 мл води. Додайте суміш в одну з мисок із тістом. Перемішайте.
Круглу форму для випічки змастіть невеликою кількістю олії. По центру поставте склянку. Вилийте тісто з двох мисок одночасно з протилежних сторін.
Зверху посипте подрібненим шоколадом.
Випікайте кекс 30 хв. при 180 °С.
Вийміть склянку і кекс із форми.
«Уют» №22-27.05.2021