Шоколадний кекс «День і ніч»

Кекс “День і ніч” поєднує два види тіста: біле і чорне. У пропонованому рецепті кожним тістом заповнюють форму наполовину.

Шоколадний кекс «День і ніч»

Склад:

  • Яйця – 3 шт.,
  • цукор – 1 скл.,
  • пшеничне борошно – 2 скл.,
  • молоко – 1 скл.,
  • ванільний цукор – 10 г,
  • розпушувач для тіста – 1 ч. л.,
  • какао-порошок – 3 ст. л.,
  • вода – 100 мл,
  • вершкове масло – 10 г,
  • чорний шоколад – 50 г.

Приготування

У мисці збийте яйця з ванільним і звичайним цукром. Порціями додайте молоко і розтоплене вершкове масло. Просійте борошно з розпушувачем і додайте до суміші. Перемішайте масу.

Відокремте половину і перелийте в іншу миску.

У чашці змішайте какао-порошок зі 100 мл води. Додайте суміш в одну з мисок із тістом. Перемішайте.

Круглу форму для випічки змастіть невеликою кількістю олії. По центру поставте склянку. Вилийте тісто з двох мисок одночасно з протилежних сторін.

Зверху посипте подрібненим шоколадом.

Випікайте кекс 30 хв. при 180 °С.

Вийміть склянку і кекс із форми.

«Уют» №22-27.05.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *