Шоколадний пиріг з абрикосами

Він виходить дуже оригінальним зовні, неймовірно ніжним і повітряним усередині.

Шоколадний пиріг з абрикосами

Склад:

  • Борошно –  300 г,
  • кефір – 300 мл,
  • абрикоси – 8 шт.,
  • цукор – 100 г,
  • олія – 1 ст. л.,
  • какао-порошок – 2 ст. л.,
  • розпушувач для тіста – 1 ст. л.

Приготування

Абрикоси розділіть на половинки.

У просіяне борошно додайте какао, розпушувач і цукор. Ретельно все перемішайте і влийте кефір. Замісіть тісто, за консистенцією воно повинне нагадувати густу сметану.

Форму для випікання змастіть соняшниковою олією, влийте тісто і розрівняйте його за допомогою ложки.

Половинки абрикосів укладіть у тісто місцем зрізу вниз. Випікайте при температурі 200 °C близько 40 хв.

До столу пиріг подавайте повністю охолодженим і посипте цукровою пудрою чи натертим шоколадом.

За бажанням абрикоси у рецепті можна замінити персиками чи сливами – вони теж мають свій неповторний аромат і смак.

«УЮТ» №30-23.07.2020

Читайте також: Банановий пиріг

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *