Шоколадний пиріг з абрикосами
Він виходить дуже оригінальним зовні, неймовірно ніжним і повітряним усередині.
Склад:
- Борошно – 300 г,
- кефір – 300 мл,
- абрикоси – 8 шт.,
- цукор – 100 г,
- олія – 1 ст. л.,
- какао-порошок – 2 ст. л.,
- розпушувач для тіста – 1 ст. л.
Приготування
Абрикоси розділіть на половинки.
У просіяне борошно додайте какао, розпушувач і цукор. Ретельно все перемішайте і влийте кефір. Замісіть тісто, за консистенцією воно повинне нагадувати густу сметану.
Форму для випікання змастіть соняшниковою олією, влийте тісто і розрівняйте його за допомогою ложки.
Половинки абрикосів укладіть у тісто місцем зрізу вниз. Випікайте при температурі 200 °C близько 40 хв.
До столу пиріг подавайте повністю охолодженим і посипте цукровою пудрою чи натертим шоколадом.
За бажанням абрикоси у рецепті можна замінити персиками чи сливами – вони теж мають свій неповторний аромат і смак.
«УЮТ» №30-23.07.2020
Читайте також: Банановий пиріг