Шоколадний пиріг зі сливами
Повітряний сливовий пиріг з чудовим смаком.

Склад:
- Білий шоколад – 150 г,
- вершкове масло – 15 г,
- яйця – 2 шт.,
- цукор – 80 г,
- борошно – 215 г,
- розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.,
- вершки – 70 мл,
- молоко – 70 мл,
- мигдаль – 100 г,
- марципан – 50 г,
- слива – 350 г,
- ванільний екстракт – 3 ч. л.,
- сіль – 1 щіп.
Приготування
Розтопіть на водяній бані 100 г шоколаду разом із маслом. Поламайте шоколад, що залишився, дрібно наріжте сливи.
Змішайте борошно з розпушувачем і сіллю.
В окремій мисці – вершки і молоко.
Збийте яйця з цукром до кремоподібної маси. Додайте молочну і яєчну суміш в борошно, влийте охолоджений шоколад і ванільний екстракт, збийте до однородності тісто для пирога.
Всипте в тісто подрібнений мигдаль і шоколад. Подрібніть марципан і теж додайте в миску.
Посипте сливи 1 ст. л. борошна і змішайте разом із тістом.
Застеліть форму папером для випічки, викладіть тісто і рівномірно розподіліть його.
Випікайте в попередньо розігрітій до 170 °С духовці 45 хв. Коли пиріг підрум’яниться, накрийте його листом пергаментного паперу. Перевіряйте готовність дерев’яною паличкою. Він не повинен бути надто сухим.
Готовий періг акуратно вийміть із форми і залиште на решітці до повного охолодження.
«УЮТ» №39-24.09.2020
Читайте також: Вишневий пиріг зі штрейзелем