Шоколадний пиріг зі сливами

Повітряний сливовий пиріг з чудовим смаком.

Шоколадний пиріг зі сливами

Склад:

  • Білий шоколад – 150 г,
  • вершкове масло – 15 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • цукор – 80 г,
  • борошно – 215 г,
  • розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.,
  • вершки – 70 мл,
  • молоко – 70 мл,
  • мигдаль – 100 г,
  • марципан – 50 г,
  • слива – 350 г,
  • ванільний екстракт – 3 ч. л.,
  • сіль – 1 щіп.

Приготування

Розтопіть на водяній бані 100 г шоколаду разом із маслом. Поламайте шоколад, що залишився, дрібно наріжте сливи.

Змішайте борошно з розпушувачем і сіллю.

В окремій мисці – вершки і молоко.

Збийте яйця з цукром до кремоподібної маси. Додайте молочну і яєчну суміш в борошно, влийте охолоджений шоколад і ванільний екстракт, збийте до однородності тісто для пирога.

Всипте в тісто подрібнений мигдаль і шоколад. Подрібніть марципан і теж додайте в миску.

Посипте сливи 1 ст. л. борошна і змішайте разом із тістом.

Застеліть форму папером для випічки, викладіть тісто і рівномірно розподіліть його.

Випікайте в попередньо розігрітій до 170 °С духовці 45 хв. Коли пиріг підрум’яниться, накрийте його листом пергаментного паперу. Перевіряйте готовність дерев’яною паличкою. Він не повинен бути надто сухим.

Готовий періг акуратно вийміть із форми і залиште на решітці до повного охолодження.

«УЮТ» №39-24.09.2020

Читайте також: Вишневий пиріг зі штрейзелем

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *