Шоколадний торт із грушами без борошна
Розкішний шоколадний торт із грушами – улюблений десерт багатьох. Особливо панянок, які бережуть фігуру.

Склад:
- Яйця – 5 шт.,
- чорний шоколад – 300 г,
- вершкове масло – 150 г,
- цукор – 270 г,
- желатин – 15 г,
- вода – 600 мл,
- цукрова пудра – 40 г,
- вершки – 500 г,
- вершковий сир – 300 г,
- груша – 1 кг,
- лимон,
- імбир – за смаком,
- сіль – 1 щіп.
Приготування
Приготуйте основу для торта. Для цього відокремте жовтки від білків. Збийте білки міксером із 150 г цукру і дрібкою солі в пишну піну.
150 г шоколаду залийте теплим вершковим маслом. Розтопіть його. По черзі додайте жовтки. Перемішайте. До цієї суміші перекладіть збитий білок. Акуратно перемішайте.
Роз’ємну форму вистеліть пергаментом. У неї перелийте тісто. Готуйте основу в розігрітій до 170 °С духовці 30 хв.
Тим часом зробіть сироп. У сотейнику змішайте подрібнений імбир, сік і цедру лимона з водою. Туди ж відправте 150 г цукру. Доведіть до кипіння.
Перемістіть у сироп груші, очищені від шкірки. Варіть їх 20 хв. Акуратно дістаньте плоди з сиропу. Третину груш очистіть від насіння. М’якоть наріжте кубиками. Решту груш відкладіть для декору.
Тепер беремося за мус. 300 г вершків збийте у пишну піну з цукровою пудрою. 150 г шоколаду розтопіть за допомогою 100 г гарячих вершків. До цієї суміші додайте розмочений желатин. Гарненько перемішайте. Додайте до маси вершковий сир. Змішайте до однорідної текстури.
Шоколадну масу акуратно перемішайте зі збитими вершками. Туди ж відправте кубики з груш. Знову перемішайте. Готову основу помістіть у форму з пергаментом по краях. Перелийте на шоколадну основу мус.
Поставте заготовку на ніч у холодильник. Вранці акуратно приберіть форму і пергамент. Верх торта прикрасьте збитими вершками.

У центр десерту поставте цілі груші у сиропі. Посипте торт кокосовою стружкою і тертим шоколадом.
Подавайте десерт до столу охолодженим.
«УЮТ» №5-28.01.2021