Шоколадний торт із грушами без борошна

Розкішний шоколадний торт із грушами – улюблений десерт багатьох. Особливо панянок, які бережуть фігуру.

Шоколадний торт з грушами без борошна

Склад:

  • Яйця – 5 шт.,
  • чорний шоколад – 300 г,
  • вершкове масло – 150 г,
  • цукор – 270 г,
  • желатин – 15 г,
  • вода – 600 мл,
  • цукрова пудра – 40 г,
  • вершки – 500 г,
  • вершковий сир – 300 г,
  • груша – 1 кг,
  • лимон,
  • імбир – за смаком,
  • сіль – 1 щіп.

Приготування

Приготуйте основу для торта. Для цього відокремте жовтки від білків. Збийте білки міксером із 150 г цукру і дрібкою солі в пишну піну.

150 г шоколаду залийте теплим вершковим маслом. Розтопіть його. По черзі додайте жовтки. Перемішайте. До цієї суміші перекладіть збитий білок. Акуратно перемішайте.

Роз’ємну форму вистеліть пергаментом. У неї перелийте тісто. Готуйте основу в розігрітій до 170 °С духовці 30 хв.

Тим часом зробіть сироп. У сотейнику змішайте подрібнений імбир, сік і цедру лимона з водою. Туди ж відправте 150 г цукру. Доведіть до кипіння.

Перемістіть у сироп груші, очищені від шкірки. Варіть їх 20 хв. Акуратно дістаньте плоди з сиропу. Третину груш очистіть від насіння. М’якоть наріжте кубиками. Решту груш відкладіть для декору.

Тепер беремося за мус. 300 г вершків збийте у пишну піну з цукровою пудрою. 150 г шоколаду розтопіть за допомогою 100 г гарячих вершків. До цієї суміші додайте розмочений желатин. Гарненько перемішайте. Додайте до маси вершковий сир. Змішайте до однорідної текстури.

Шоколадну масу акуратно перемішайте зі збитими вершками. Туди ж відправте кубики з груш. Знову перемішайте. Готову основу помістіть у форму з пергаментом по краях. Перелийте на шоколадну основу мус.

Поставте заготовку на ніч у холодильник. Вранці акуратно приберіть форму і пергамент. Верх торта прикрасьте збитими вершками.

Шоколадний торт із грушами

У центр десерту поставте цілі груші у сиропі. Посипте торт кокосовою стружкою і тертим шоколадом.

Подавайте десерт до столу охолодженим.

«УЮТ» №5-28.01.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *