Шоколадний торт зі згущеним молоком

Шоколадний торт зі згущеним молоком

Шоколадний торт із горіхами і згущеним молоком – приклад блискучого домашнього частування, для приготування якого знадобиться трохи терпіння. Але, повірте, м’які кавові коржі з маковим прошарком і ніжним вершково-шоколадним кремом зі згущеного молока варті ваших сил!

Склад:

  • Яєчний жовток – 5 шт.,
  • яєчні білки – 10 шт.,
  • цукор – 7 ст. л.,
  • кава – 120 мл,
  • какао-порошок – 2 ст. л.,
  • олія – 80 мл,
  • борошно – 120 г,
  • розпушувач для тіста – 1,5 ч. л.,
  • мак – 150 г,
  • вершкове масло – 270 г,
  • цукрова пудра – 80 г,
  • грецькі горіхи – 100 г,
  • чорний шоколад – 200 г,
  • вершки – 170 мл,
  • згущене молоко – 300 мл.

Приготування:

Збийте 4 жовтки з цукром, додайте охолоджену каву, какао й олію.

Окремо змішайте борошно з розпушувачем. Поступово додавайте суху суміш у рідку, постійно помішуючи.

6 білків збийте з 3 ст. л. звичайного цукру до стійких піків. Обережно введіть білки в тісто і перемішайте. Помістіть тісто у форму для випікання, застелену пергаментом.

Випікайте корж 30-40 хв. при 180 ºС.

Збийте 100 г м’якого вершкового масла з цукровою пудрою. Подрібніть горіхи. У масло додайте 1 жовток, мак і волоські горіхи. Перемішайте горіхи. Збийте 4 білка з 4 ст. л. цукру, додайте до макової маси й обережно перемішайте.

Помістіть суміш у форму для випічки, застелену пергаментом, і випікайте 25 хв. при 180 ºС.

Збийте 170 г м’якого вершкового масла. Розтопіть шоколад, змішайте його з вершками, охолодіть суміш і додайте до неї вершкове масло зі згущеним молоком. Збийте крем міксером.

Розріжте готовий шоколадний корж на 2 частини. Нижній корж змастіть кремом, потім покладіть маковий корж, знову змастіть шоколадним кремом і накрийте другим шоколадним коржем. Потім змастіть увесь торт тонким шаром крему.

  «УЮТ» №13-26.03.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *