Шоколадний торт зі згущеним молоком
Шоколадний торт із горіхами і згущеним молоком – приклад блискучого домашнього частування, для приготування якого знадобиться трохи терпіння. Але, повірте, м’які кавові коржі з маковим прошарком і ніжним вершково-шоколадним кремом зі згущеного молока варті ваших сил!
Склад:
- Яєчний жовток – 5 шт.,
- яєчні білки – 10 шт.,
- цукор – 7 ст. л.,
- кава – 120 мл,
- какао-порошок – 2 ст. л.,
- олія – 80 мл,
- борошно – 120 г,
- розпушувач для тіста – 1,5 ч. л.,
- мак – 150 г,
- вершкове масло – 270 г,
- цукрова пудра – 80 г,
- грецькі горіхи – 100 г,
- чорний шоколад – 200 г,
- вершки – 170 мл,
- згущене молоко – 300 мл.
Приготування:
Збийте 4 жовтки з цукром, додайте охолоджену каву, какао й олію.
Окремо змішайте борошно з розпушувачем. Поступово додавайте суху суміш у рідку, постійно помішуючи.
6 білків збийте з 3 ст. л. звичайного цукру до стійких піків. Обережно введіть білки в тісто і перемішайте. Помістіть тісто у форму для випікання, застелену пергаментом.
Випікайте корж 30-40 хв. при 180 ºС.
Збийте 100 г м’якого вершкового масла з цукровою пудрою. Подрібніть горіхи. У масло додайте 1 жовток, мак і волоські горіхи. Перемішайте горіхи. Збийте 4 білка з 4 ст. л. цукру, додайте до макової маси й обережно перемішайте.
Помістіть суміш у форму для випічки, застелену пергаментом, і випікайте 25 хв. при 180 ºС.
Збийте 170 г м’якого вершкового масла. Розтопіть шоколад, змішайте його з вершками, охолодіть суміш і додайте до неї вершкове масло зі згущеним молоком. Збийте крем міксером.
Розріжте готовий шоколадний корж на 2 частини. Нижній корж змастіть кремом, потім покладіть маковий корж, знову змастіть шоколадним кремом і накрийте другим шоколадним коржем. Потім змастіть увесь торт тонким шаром крему.
«УЮТ» №13-26.03.2020