Шовковий суп
У спекотний літній день на обід подавати можна тільки суп. Ледве тепла або навіть охолоджена перша страва рятує від голоду і не перевантажує шлунок.

Одна з кращих перших страв – шовковий суп із кабачками. Це сезонне задоволення готується швидко і з доступних продуктів.
Склад:
- Кабачок – 2 шт.,
- цибулина,
- морквина,
- болгарський перець – 4 шт.,
- часник – 1 зуб.,
- зелень – 1 пуч.,
- сіль,
- перець,
- паприка – 1,5 ч. л.,
- вершки – 50 мл,
- лавровий лист – 2 шт.,
- олія – 2 ст. л.,
- овочевий бульйон – 1,5 л.
Приготування
Кабачки наріжте кубиками. Перець очистіть від насіння і наріжте, цибулю подрібніть, а моркву натріть на крупній тертці. Доведіть бульйон до кипіння і додайте кабачки з лавровим листом. Варіть близько 15 хв.
Розігрійте на сковороді олію й обсмажте цибулю з морквою. Через 5 хв. додайте перець і тушкуйте під кришкою до м’якості, помішуючи.
Посоліть, поперчіть і приправте солодкою паприкою овочеву засмажку і відправте її у суп. На цьому етапі спробуйте страву на сіль і перець.
За допомогою погружного блендера перетворіть суп у пюре. Додайте подрібнену зелень і вершки, перемішайте і доведіть до кипіння.
У кінці додайте подрібнений часник і прикрасьте суп листочками петрушки.
«Уют» №25-17.06.2021