Шовковий суп

У спекотний літній день на обід подавати можна тільки суп. Ледве тепла або навіть охолоджена перша страва рятує від голоду і не перевантажує шлунок.

Як приготувати шовковий суп

Одна з кращих перших страв – шовковий суп із кабачками. Це сезонне задоволення готується швидко і з доступних продуктів.

Склад:

  • Кабачок – 2 шт.,
  • цибулина,
  • морквина,
  • болгарський перець – 4 шт.,
  • часник – 1 зуб.,
  • зелень – 1 пуч.,
  • сіль,
  • перець,
  • паприка – 1,5 ч. л.,
  • вершки – 50 мл,
  • лавровий лист – 2 шт.,
  • олія – 2 ст. л.,
  • овочевий бульйон – 1,5 л.

Приготування

Кабачки наріжте кубиками. Перець очистіть від насіння і наріжте, цибулю подрібніть, а моркву натріть на крупній тертці. Доведіть бульйон до кипіння і додайте кабачки з лавровим листом. Варіть близько 15 хв.

Розігрійте на сковороді олію й обсмажте цибулю з морквою. Через 5 хв. додайте перець і тушкуйте під кришкою до м’якості, помішуючи.

Посоліть, поперчіть і приправте солодкою паприкою овочеву засмажку і відправте її у суп. На цьому етапі спробуйте страву на сіль і перець.

За допомогою погружного блендера перетворіть суп у пюре. Додайте подрібнену зелень і вершки, перемішайте і доведіть до кипіння.

У кінці додайте подрібнений часник і прикрасьте суп листочками петрушки.

 «Уют» №25-17.06.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *