Шпинатно-картопляний суп “Весна”
- 250 г картоплі,
- пучок зеленої цибулі,
- 1 зубок часнику,
- 2 ст.л. оливкового масла,
- 250 г шпинату,
- 500 мл овочевого бульйону,
- 200 мл вершків,
- 2 ст.л. натертого на крупній тертці пармезану,
- сіль,
- мелений перець за смаком
Картоплю і часник почистити, дрібно порізати, зелену цибулю нарізати кільцями і протягом 3-4 хв. все разом тушкувати на оливковій олії, прямо в каструлі, де будете варити суп. Потім налити в каструлю бульйон і варити ще хвилин 5-7. Додати в суп шпинат, влити вершки, посолити, поперчити за смаком, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити ще хвилин 8-10. У самому кінці варіння влити пару ложок оцту і приправити за смаком перцем. Суп спюріровати, розлити по тарілках, посипати натертим пармезаном і капнути кілька крапель оливкової олії.