Шведський салат з огірків на зиму

Шведський салат на зиму – один із кращих способів консервації огірків у банках. Рецепт дуже простий і перевірений.

Шведський салат на зиму

Інгредієнти:

  • маленькі огірки – 2 кг,
  • вода – 2 л,
  • сіль – 0,5 скл.,
  • насіння гірчиці – 3 ч. л.,
  • середня морква – 2 шт.,
  • чорний перець – 18 зерен,
  • запашний перець – 18 зерен.

Для маринування:

  • вода – 875 мл,
  • оцет – 500 мл,
  • цукор – 2 скл. (1 скл. = 250 мл).

Приготування

Огірки повинні бути свіжими. Ретельно вимийте їх під холодною проточною водою. Обріжте кінці в огірках. Наріжте тонкими скибочками товщиною приблизно 1-1,5 мм.

Помістіть усі нарізані огірки у велику миску. На 2 л холодної води налийте 0,5 скл. солі. Розмішайте воду, поки сіль не розчиниться, і вилийте в миску з огірками. Змішайте все це і залиште на 1-3 год. при кімнатній температурі.

Якщо огірки нарізали на майже прозорі скибочки, то замочіть їх у воді з сіллю на 1 год. Якщо товщиною до 1,5 мм – на 2 год. і на 3 год. – товще, ніж 1,5 мм. Після цього ретельно вилийте воду і покладіть огірки в миску.

Приготуйте 6 банок по 720 мл або банки різної місткості. У цілому вони матимуть ємність близько 4300 мл. Банки повинні бути ідеально чистими і бажано оброблені киплячою водою.

Очистіть моркву і наріжте її скибочками. Розділіть по банках, щоб у кожній із них була однакова кількість моркви. Вилийте 0,5 ч. л. насіння гірчиці і по 3 зерна чорного і запашного перцю у кожну банку.

Покладіть скибочки огірків у банки. Не заповнюйте занадто щільно, щоб вода вільно заповнювала проміжки між скибочками.

Приготуйте розсіл. Налийте 3,5 скл. води у каструлю. Додайте 2 скл. простого цукру. Закип’ятіть воду з цукром. Розмішуйте, поки увесь цукор не розчиниться. Налийте 2 скл. 10 % оцту і знову доведіть розсіл до кипіння, потім вимкніть його. Заповніть усі банки цим розсолом.

Не поспішайте з закриттям банок і наливанням розсолу. Між шматочками огірків багато бульбашок повітря. Щоб позбутися їх, я рекомендую ретельно перемішати уміст банок, наприклад, дерев’яною шпажкою або паличкою для суші чи довгою ложкою для коктейлів та десертів. Імовірно, після видалення повітря з банок, вам потрібно буде додати трохи розсолу. Тільки після цього банки з салатом можна щільно закрутити.

Тепер шведський салат потрібно ще трохи пастеризувати. На дно широкої каструлі покладіть бавовняну тканину. Помістіть банки поруч, але не в контакті одна з одною. Налийте воду максимум на 3/5 висоти банки. Встановіть середню потужність плити і доведіть воду до кипіння, після чого на мінімальному вогні пастеризуйте банки десь 10 хв.

Потім переверніть банки догори дном, щоб перевірити, чи щільно вони закриті. Чекаємо повного охолодження і відправляємо банки зі шведським салатом у прохолодне місце.

Смачного!

«Уют»  №32-5.08.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *