Швидкий вінегрет

Швидкий вінегрет
Швидкий вінегрет

Єдиний мінус класичного рецепту вінегрету: аж надто затяжний процес. Один тільки буряк вариться годину! Буває, що поки приготуєш, а їсти вже перехотілося. Так було до тих пір, поки ви не дізналися про так званий швидкий вінегрет. Ви можете зварити всі овочі за 3 хв. А поки вони варяться – нарізати інші інгредієнти.

  • Буряк,
  • морквина,
  • картопля – 2 шт.,
  • цибулина,
  • мариновані огірки – 2 шт.,
  • горошок – 300 г,
  • олія – 3 ст. л.,
  • вода – 3 ст. л.,
  • сіль,
  • цукор.

Очистіть буряк, картоплю й морквину. Наріжте овочі кубиками, як зазвичай робите, готуючи вінегрет. Помістіть буряк у каструлю з товстим дном. Улийте трохи олії й змішайте. Розрівняйте шар. Далі викладіть зверху сиру моркву й знову розрівняйте шар. Третім шаром укладіть кубики картоплі. Додайте в каструлю воду.

Накрийте сотейник фольгою, а потім і кришкою, щоб забезпечити герметичність. Підігрівайте на максимальному вогні. Коли рідина в сотейнику закипить, почекайте 3 хв. Вимкніть вогонь і залиште продукти в сотейнику остигати під закритою кришкою.

Подрібніть цибулю й мариновані огірки. Відкрийте банку з консервованим горошком і злийте рідину. Змішайте всі складові, заправте сіллю й цукром і подавайте на стіл.

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *