Швидкі пиріжки з картоплею на сковороді
На все про все йде хвилин 15, особливо, якщо пюре вже готове. Швидкі пиріжки з картоплею подають до столу гарячими, разом із кетчупом, гірчицею або сметаною.
Склад:
- Яйця – 2 шт.,
- сметана – 100 г,
- борошно – 5 ст. л.,
- картопля – 1 кг,
- зелена цибуля – 1 пуч.,
- твердий сир – 50 г,
- вершкове масло – 50 г,
- сіль,
- перець.
Приготування
Картоплю наріжте великими шматками і відваріть до готовності. Готовий овоч посоліть за смаком, додайте вершкове масло. Приготуйте пюре.
Зелену цибулю подрібніть, а сир натріть на крупній тертці. Пересипте їх у пюре. Поперчіть і перемішайте масу. Начинка готова. Відставте її в сторону.
Тепер приготуйте тісто. У сметану будь-якої жирності додайте дрібку солі. Вбийте до неї яйця, додайте трохи перцю. Перемішайте інгредієнти до однорідності. Тепер додайте борошно. Перемішуйте все до тих пір, поки не пропадуть грудочки. У вас вийде тісто, що за консистенцією нагадує густу сметану.
З охолодженої начинки підготуйте невеликі шайби. Їх по черзі вмочуйте в тісто, а потім – відразу в розігріте масло Смажте пиріжки по 2-3 хв. із кожного боку.
«Уют» №37-9.09.2021