Шифонові кекси з заварним кремом
Це не десерт, а суцільне задоволення! Тісто тане в роті, а його ніжне наповнення запаморочить голову будь-кому!
На що звернути увагу: щоб тісто мало потрібну консистенцію і готові кекси вийшли правильної текстури, варто пам’ятати про пропорції. У приготуванні цього десерту не обійтися без кулінарних терезів, оскільки грамування в даному рецепті дуже важливе.

Склад:
- Молоко – 210 мл,
- олія – 30 г,
- борошно – 60 г,
- яєчні жовтки – 5 шт.,
- яєчні білки – 3 шт.,
- сіль – 1 щіп.,
- лимонний сік – 1 г,
- цукор – 70 г,
- крохмаль – 6 г,
- вершкове масло – 10 г,
- вершки – 70 мл.
Приготування
Додайте в глибоку миску 40 мл молока та олію. Добре збийте. Всипте 55 г просіяного борошна і введіть 3 яєчні жовтки. Збийте всі інгредієнти до однорідності.
До яєчних білків додайте сіль та лимонний сік. Поступово всипте 45 г цукру. Збийте до стійких піків. Змішайте отриману масу з молочною сумішшю. Викладіть тісто в паперові чи силіконові форми для запікання.
Відправте в розігріту до 130 °С у духовку на 50 хв. Потім підніміть температуру до 150 °С і печіть кекси ще 15 хв.
Приготуйте заварний крем. У сотейник із товстим дном додайте 2 яєчні жовтки, 25 г цукру, кукурудзяний крохмаль і 5 г борошна. Ретельно перемішайте все віночком. Влийте 170 мл молока і варіть на помірному вогні до загустіння, постійно помішуючи. Зніміть крем із вогню та додайте розм’якшене вершкове масло. Знову перемішайте і дайте крему повністю охолонути.
Добре збийте вершки. Додайте їх до охолодженого крему. Ретельно збийте. Викладіть крем у кондитерський мішок і з його допомогою наповніть кекси, що охолонули.
«Уют» №29-14.07.2022