Сім аргументів на користь редиски
Редиска – один із найбільш ранніх овочів весняного сезону, і один із найкорисніших. Її гострий смак пояснюється вмістом великої кількості важливих поживних речовин.

Розглянемо корисні властивості редиски.
Сприяє фізіологічному травленню
Уживання достатньої кількості клітковини щодня запобігає закрепам та розладам травлення, як синдром подразненого кишківника. Редиска містить велику кількість клітковини, що забезпечує повноцінне функціонування травної системи. На травлення також позитивно впливає вживання листя редиски.
Запобігає діабету
При переддіабеті чи проблемах із цукром у крові споживання редиски може допомогти регулювати рівень цукру в крові та запобігти прогресуванню до діабету ІІ типу.
Цей овоч має протидіабетичні властивості, які сприяють підвищенню функції імунної системи, засвоєнню глюкози та зниженню рівня цукру в крові. Редиска безпосередньо покращує реакцію на інсулін і метаболізм глюкози.
Зменшує ризик раку
Редиска містить глюкозинолати, сірковмісні сполуки, характерні для хрестоцвітих овочів. Ці сполуки захищають клітини від генетичних мутацій, які можуть спричинити рак. Також вони допомагають знищити клітини, які у майбутньому можуть перерости в ракові клітини.
Знижує тиск
Редиска містить високий рівень калію, що балансує рідину в організмі та допомагає ефективно знизити артеріальний тиск людям із гіпертонією.
Крім того, завдяки синтезу колагену редиска може зміцнити стінки кровоносних судин і знизити ризик розвитку атеросклерозу.
Покращує імунітет
Вітамін С, яким багата редиска, є життєво важливою поживною речовиною для підтримки імунної системи, а також для росту та відновлення тканин. Цей потужний антиоксидант допомагає уникнути застуди та грипу. А також запобігти серйознішим проблемам зі здоров’ям, зокрема хворобам серця та деяким видам раку.
Покращує стан шкіри
Редиска не тільки забезпечує вологою, але й має високий рівень вітаміну С, який дуже корисний для шкіри. Вітамін С покращує еластичність шкіри, допомагаючи утворювати колаген, що становить структуру шкіри, кісток та іншої сполучної тканини.
Крім того, він забезпечує посилений захист шкіри від ультрафіолету. Вітамін B6 у редисці може зменшити стрес, запобігаючи передчасному старінню.
Редиска та схуднення
Оскільки у редисці багато води та клітковини, а також мало жиру та калорій, вона є ідеальним продуктом у харчуванні людей, які прагнуть схуднути. Редиска надзвичайно низькокалорійна, тому додавання її до їжі допоможе зменшити загальну калорійність.
«Погляд часу» №18-4.05.2023