Сіннабони з яблуками
Синобони з яблуками – це чудовий рецепт випічки. Тісто виходить дуже повітряне та ніжне. А самі синнабони з яблуками та корицею дають шалений аромат.

Склад:
- Молоко – 125 мл,
- цукор – 4 ст. л. + 1/2 скл.,
- сухі дріжджі – 1 ч. л.,
- борошно – 250 г,
- олія – 30 мл,
- яблука – 3 шт.,
- вершкове масло – 3 ст. л.,
- мелена кориця – 2,5 ст. л.,
- крохмаль – 1 ч. л.,
- вода – 50 мл,
- сметана – 150 г.
Приготування
У тепле молоко всипати 1 ст. л. цукру та дріжджі, перемішати. Додати половину борошна, влити олію і почати замішувати тісто, підсипаючи решту борошна. Замішувати, поки тісто не перестане липнути до рук. Миску з ним накрити кришкою і залишити на годину в теплому місці.
Яблука почистити, дрібно порізати, додати 1/2 ст. л. кориці і 1 ст. л. цукру, перемішати.
У пательні розтопити 1 ст. л. вершкового масла і на повільному вогні тушкувати яблука до м’якості. Воду змішати з крохмалем і додати до начинки наприкінці приготування. Зняти її з плити і повністю охолодити.
Коли тісто підійде, його треба обім’яти. Робочу поверхню змастити олією і розкатати тісто в тонкий прямокутник. Змастити вершковим маслом, не доходячи до краю 3-4 см.
1/2 скл. цукру змішати з корицею і половиною суміші посипати тісто по маслу. Розкласти і рівним шаром розподілити яблучну начинку. По довжині тіста скрутити його у щільний рулет. Розрізати на однакові шматочки, їх вийде 8-10 шт. Кожен одним зрізом вмакнути в решту цукру з корицею, а іншим – у борошно.
Булочки викласти на деко з пергаментом і залишити на 30 хв. Нагріти духовку до 200 °С і випікати сіннабони близько 25 хв.
У сметану додати 2 ст. л. цукру, ретельно перемішати і рясно змастити готові гарячі булочки. Дати їм повністю охолонути.
«Погляд часу» №40-6.10.2022