Сіннабони з яблуками

Синобони з яблуками – це чудовий рецепт випічки. Тісто виходить дуже повітряне та ніжне. А самі синнабони з яблуками та корицею дають шалений аромат.

Сіннабони з яблуками

Склад:

  • Молоко – 125 мл,
  • цукор – 4 ст. л. + 1/2 скл.,
  • сухі дріжджі – 1 ч. л.,
  • борошно – 250 г,
  • олія – 30 мл,
  • яблука – 3 шт.,
  • вершкове масло – 3 ст. л.,
  • мелена кориця – 2,5 ст. л.,
  • крохмаль – 1 ч. л.,
  • вода – 50 мл,
  • сметана – 150 г.

Приготування

У тепле молоко всипати 1 ст. л. цукру та дріжджі, перемішати. Додати половину борошна, влити олію і почати замішувати тісто, підсипаючи решту борошна. Замішувати, поки тісто не перестане липнути до рук. Миску з ним накрити кришкою і залишити на годину в теплому місці.

Яблука почистити, дрібно порізати, додати 1/2 ст. л. кориці і 1 ст. л. цукру, перемішати.

У пательні розтопити 1 ст. л. вершкового масла і на повільному вогні тушкувати яблука до м’якості. Воду змішати з крохмалем і додати до начинки наприкінці приготування. Зняти її з плити і повністю охолодити.

Коли тісто підійде, його треба обім’яти. Робочу поверхню змастити олією і розкатати тісто в тонкий прямокутник. Змастити вершковим маслом, не доходячи до краю 3-4 см.

1/2 скл. цукру змішати з корицею і половиною суміші посипати тісто по маслу. Розкласти і рівним шаром розподілити яблучну начинку. По довжині тіста скрутити його у щільний рулет. Розрізати на однакові шматочки, їх вийде 8-10 шт. Кожен одним зрізом вмакнути в решту цукру з корицею, а іншим – у борошно.

Булочки викласти на деко з пергаментом і залишити на 30 хв. Нагріти духовку до 200 °С і випікати сіннабони близько 25 хв.

У сметану додати 2 ст. л. цукру, ретельно перемішати і рясно змастити готові гарячі булочки. Дати їм повністю охолонути.

«Погляд часу» №40-6.10.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *