Сирна картопля
Сирно! Суперсирно! Ця страва не для тих, хто рахує калорії, а для любителів смачно попоїсти. Тільки уявіть, наскільки ефектною вийде звичайна картопля, якщо запекти її під шаром сиру, чеддера й моцарелли. Але родзинка гарніру криється скоріше в бульбах, попередньо нафаршированих твердим сиром і шинкою.
- Картопля – 6 шт.,
- оливкова олія – 1 ст. л.,
- сир – 150 г,
- сметана – 2-3 ст. л.,
- чеддер – 70 г,
- моцарелла – 70 г,
- перець чилі,
- зелена цибуля – 0,5 пучка,
- сіль, чорний мелений перець,
- твердий сир – 200 г,
- шинка – 200 г.
Зробіть на бульбах картоплі поперечні надрізи, не доходячи до кінця приблизно півсантиметра. Викладіть картоплю в вогнетривку форму і змастіть оливковою олією, посоліть і поперчіть, відправте в розігріту до 180 °C духовку на 45 хв.
Змішайте сир, сметану, натерті чеддер і моцареллу, дрібно нарізаний перець чилі і зелену цибулю. Посоліть і поперчіть начинку, гарненько перемішайте інгредієнти.
Наріжте тонкими скибочками шинку і твердий сир. Помістіть їх у надрізи картоплі. Зверху викладіть сирну суміш і відправте страву в розігріту до 180 °C духовку на 20-25 хв.