Сирна картопля

Сирна картопля
Сирно! Суперсирно! Ця страва не для тих, хто рахує калорії, а для любителів смачно попоїсти. Тільки уявіть, наскільки ефектною вийде звичайна картопля, якщо запекти її під шаром сиру, чеддера й моцарелли. Але родзинка гарніру криється скоріше в бульбах, попередньо нафаршированих твердим сиром і шинкою.

  • Картопля – 6 шт.,
  • оливкова олія – 1 ст. л.,
  • сир – 150 г,
  • сметана – 2-3 ст. л.,
  • чеддер – 70 г,
  • моцарелла – 70 г,
  • перець чилі,
  • зелена цибуля – 0,5 пучка,
  • сіль, чорний мелений перець,
  • твердий сир – 200 г,
  • шинка – 200 г.

Зробіть на бульбах картоплі поперечні надрізи, не доходячи до кінця приблизно півсантиметра. Викладіть картоплю в вогнетривку форму і змастіть оливковою олією, посоліть і поперчіть, відправте в розігріту до 180 °C духовку на 45 хв.

Змішайте сир, сметану, натерті чеддер і моцареллу, дрібно нарізаний перець чилі і зелену цибулю. Посоліть і поперчіть начинку, гарненько перемішайте інгредієнти.

Наріжте тонкими скибочками шинку і твердий сир. Помістіть їх у надрізи картоплі. Зверху викладіть сирну суміш і відправте страву в розігріту до 180 °C духовку на 20-25 хв.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest