Сирна паска “Горіхова”
- Молоко – 3 л,
- кефір – 1 л,
- сметана – 0,5 л,
- сирі яєчні жовтки – 4 шт.,
- розтоплене вершкове масло – 1 скл.,
- цукор – 1 скл.,
- родзинки,
- волоські горіхи,
- цукати,
- ванільний цукор.
У кип’ячене молоко додайте кефір і сметану, поваріть на слабкому вогні, поки не з’являться пластівці сиру. Зніміть із вогню, остудіть, процідіть через марлю. Зав’яжіть у марлевий мішечок і повісьте на всю ніч, щоб стекла сироватка.
На другий день з’єднайте з розтопленим маслом і цукром, змішайте з сирими жовтками і додайте родзинки, горіхи, ванільний цукор і цукати. Поставте в холодильник на добу.