Сирна запіканка з кабачками
Кабачки, що вже з’явилися на полицях супермаркетів, надихають любителів свіжих овочів на приготування довгоочікуваних весняно-літніх страв. Цей шикарний інгредієнт може доповнити як легкий салатик, так і ситні млинці з запіканками. Приготуйте його на сніданок, візьміть із собою на роботу або почастуйте рідних.
- Кабачок – 800 г,
- сир – 300 г,
- твердий сир – 100 г,
- яйця – 3 шт.,
- часник – 2-3 зубки,
- кріп – пучок,
- сіль,
- олія – 1 ст. л.
Натріть на крупній тертці кабачки, видаліть зайвий сік. Гарненько розімніть виделкою сир.
На крупній тертці натріть твердий сир. Подрібніть зелень, часник пропустіть через прес. Змішайте підготовлені інгредієнти, додайте яйця і сіль за смаком.
Форму для запікання змастіть олією. Викладіть сирно-кабачкову масу і відправте в розігріту до 200 °C духовку на 30-40 хв. Перш ніж дістати випічку із форми, її потрібно остудити.
Подавайте ароматну красуню з домашньою сметаною.