«Сирні циплята»

Сирні циплята

Рецептом цієї красивої святкової закуски зі мною поділилася подруга. З тих пір я постійно її готую до будь-якого свята. Без хизування – вона прикрасить будь-який стіл. За смаком сподобається всім: і дорослим, і дітям.

Натерти на дрібній тертці 200-250 г плавленого сиру. Змішати з зубчиком подрібненого часнику, 0,5 ч. л. куркуми, дрібкою солі. Руками сформувати кульку, всередину покласти шматочок горішка й обваляти у дрібно натертому твердому сирі (його потрібно 100-150 г). Яскраво-помаранчеву моркву нарізати тоненькими кружечками, кожен розрізати навпіл – це будуть «лапки» курчат. Укласти «лапки» на круглий солоний крекер, зверху – сирну кульку. Із шматочків чорних оливок зробити очі, з решти моркви – дзьоб. Якщо є бажання, то можна вирізати і гребінці. Поруч розкласти гілочки кропу. Подавати в охолодженому вигляді.

С. Малиніна, Київська обл.

Газета "Уют"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest