Сирні кульки «Закарпатські»

Сирні кульки Закарпатські
Сирні кульки «Закарпатські»
  • Сир – 250 г,
  • манна крупа – 80 г,
  • яйце – 1 шт.,
  • цукор – 40 г,
  • панірувальні чи звичайні мелені сухарі – 30 г,
  • олія чи вершкове масло – 50 г,
  • сметана – 40 г,
  • сіль – щіпка.

Сухий сир натерти, додати половину цукру і яйце, перемішати. Ввести манну крупу. Ще раз перемішати, щоб не було грудочок, і залишити на 15-20 хв. Потім із сирної маси сформувати кульки діаметром 4-5 см. Закип’ятити 2 л води, додати сіль. Варити кульки 6-7 хв. У сковороді розігріти вершкове масло чи олію, на середньому вогні обсмажити сухарі до золотистого кольору. Додати цукор, перемішати і зняти з вогню. Зварені кульки перекласти у друшляк, щоб стекла вода, викласти на блюдо, посипати підсмаженими сухарями і полити сметаною.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *