Сирні кульки «Закарпатські»

- Сир – 250 г,
- манна крупа – 80 г,
- яйце – 1 шт.,
- цукор – 40 г,
- панірувальні чи звичайні мелені сухарі – 30 г,
- олія чи вершкове масло – 50 г,
- сметана – 40 г,
- сіль – щіпка.
Сухий сир натерти, додати половину цукру і яйце, перемішати. Ввести манну крупу. Ще раз перемішати, щоб не було грудочок, і залишити на 15-20 хв. Потім із сирної маси сформувати кульки діаметром 4-5 см. Закип’ятити 2 л води, додати сіль. Варити кульки 6-7 хв. У сковороді розігріти вершкове масло чи олію, на середньому вогні обсмажити сухарі до золотистого кольору. Додати цукор, перемішати і зняти з вогню. Зварені кульки перекласти у друшляк, щоб стекла вода, викласти на блюдо, посипати підсмаженими сухарями і полити сметаною.