Сирний пиріг по-грецьки

Сирний пиріг по-грецьки

Рум’яний, з хрусткими бочками і чудовою начинкою – його обожнюють і діти, і дорослі. До соковитого пирога чудово підійдуть ваші улюблені чай і кава.

  • Сир фета – 250 г,
  • твердий сир – 200 г,
  • молоко – 50 мл,
  • яйця – 5 шт.,
  • петрушка – 100 г,
  • вершкове масло – 100 г,
  • листкове тісто – 500 г,
  • олія – 1 ст. л.,
  • борошно – 1 ст. л.,
  • чорний мелений перець за смаком.

Нагрійте духовку до температури 180 °C. Листкове тісто необхідно розморозити. Зелень петрушки дрібно нарубати, фету порізати, твердий сир натерти на дрібну тертку. Фету і твердий сир перекласти в миску, додати збиті яйця, рубану зелень, чорний перець за смаком, перемішати начинку.

Деко змастити олією і прибрати в холодне місце. Тісто розділити на дві частини. Тонко розкачати кожен пласт. Формувати пиріг на декові. Нижній пласт змастити молоком, потім вершковим маслом і викласти начинку. Накрити другим листом розкачаного тіста, змастивши верх пирога вершковим маслом. Защипнути краї пирога і випікати 45-55 хв.

 

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest