Сирний пиріг по-грецьки
Рум’яний, з хрусткими бочками і чудовою начинкою – його обожнюють і діти, і дорослі. До соковитого пирога чудово підійдуть ваші улюблені чай і кава.
- Сир фета – 250 г,
- твердий сир – 200 г,
- молоко – 50 мл,
- яйця – 5 шт.,
- петрушка – 100 г,
- вершкове масло – 100 г,
- листкове тісто – 500 г,
- олія – 1 ст. л.,
- борошно – 1 ст. л.,
- чорний мелений перець за смаком.
Нагрійте духовку до температури 180 °C. Листкове тісто необхідно розморозити. Зелень петрушки дрібно нарубати, фету порізати, твердий сир натерти на дрібну тертку. Фету і твердий сир перекласти в миску, додати збиті яйця, рубану зелень, чорний перець за смаком, перемішати начинку.
Деко змастити олією і прибрати в холодне місце. Тісто розділити на дві частини. Тонко розкачати кожен пласт. Формувати пиріг на декові. Нижній пласт змастити молоком, потім вершковим маслом і викласти начинку. Накрити другим листом розкачаного тіста, змастивши верх пирога вершковим маслом. Защипнути краї пирога і випікати 45-55 хв.