Сирний суп із горошком

Сирний суп із горошком
Сирний суп із горошком

Кращого сирного супу годі й шукати – ніжний, смачний, наваристий і ситний, готується швидко й легко.

  • Плавлені сири – 2 шт.,
  • картопля – 3 шт.,
  • морквина,
  • горошок – 100 г,
  • лапша – 200 г,
  • цибулина,
  • соняшникова олія – 1,5 ст. л.,
  • духмяний перець – 3 шт.,
  • лавровий лист,
  • петрушка – 20 г,
  • вода – 2 л,
  • сіль,
  • перець.

Плавлений сир покладіть у морозильну камеру, щоб затвердів.

Наріжте картоплю на невеликі кубики. Поставте каструлю з 1 л води на вогонь, доведіть до кипіння й киньте картоплю, лавровий лист і горошини запашного перцю. Зменшіть вогонь.

Цибулю дрібно наріжте. Морквину натріть на крупній тертці. Обсмажте цибулю й моркву до м’якості, перекладіть у каструлю до картоплі. Через 10 хв. додайте зелений горошок.

Дістаньте сир із морозильної камери й натріть на дрібній тертці. Киньте його в суп і помішуйте до розчинення. Збільшіть вогонь до максимуму, долийте ще 1 л води й додайте лапшу, сіль, перець за смаком, варіть ще 2 хв.

Зніміть суп із вогню і дайте 15 хв. настоятися. Розлийте по тарілках, кинувши в кожну по жмені подрібненої петрушки.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *