Сирники з зеленню

«УЮТ» №19-2019
Ласощі, які готували нам ще мами в дитинстві, залишаються актуальними для сніданків
- Сир (9 %) – 400 г,
- борошно – 1 ст. л.,
- олія – 1 ст. л.,
- панірувальні сухарі – 4 ст. л.,
- яйце,
- пучок кінзи,
- сіль;
для соусу:
- сметана (20 %) – 100 г,
- пучок шпинату,
- пучок черемші,
- оливкова олія – 2 ст. л.,
- лимон,
- сіль.
Насамперед зайнятися потрібно саме смачним соусом. У блендері для цього подрібніть черемшу зі шпинатом, а після приправте сіллю, лимонним соком (1 ст. л.), додайте сметану й масло. Суміш інтенсивно розмішайте до однорідності.
Для самих сирників змішайте сир з яйцем, борошном, дрібно нарізаним листям кінзи й сіллю. Сформовані сирники посипте панірувальними сухарями й викладіть на сковороду для смаження. Подавайте, присипавши рубаними волоськими горіхами.