Скумбрія гарячого маринування
Така рибка заливається гарячим маринадом, але вона зовсім не схожа на варену – скумбрія виходить дуже ніжною та соковитою, з чудовим ароматом маринованої цибулі та чорного перцю. Головне – обирайте щільні тушки.

Склад:
- 2 скумбрії,
- 0,7 л води,
- 1 ст. л. солі,
- 1 ст. л. цукру,
- 3 ст. л. оцту (9 %),
- морквина,
- цибулина,
- 2 лаврові листки,
- 1 ч. л. чорного перцю горошком,
- 3 горошини духмяного перцю.
Приготування
У риби відрізати голову та хвіст, вичистити нутрощі. Промити й обсушити паперовими серветками.
Для маринування можна зробити філе на шкірці, видаливши кісточки, або нарізати порційними шматочками.
Для маринаду в невелику каструльку налити воду, додати перець, сіль, цукор, лаврові листки. Поставити на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння, щоб сіль-цукор розчинилися.
Цибулину й моркву почистити, нарізати не тонкими кільцями, викласти в киплячий маринад і проварити 2 хв., щоб овочі трохи розм’якшилися.
Зняти каструльку з вогню і дати маринаду трохи охолонути, щоб був гарячим. Влити оцет (можна взяти яблучний – він м’якший, тоді знадобиться 5 ст. л.).
У відповідну ємність викласти шматочки риби, чергуючи з овочами. Залити все гарячим маринадом. Закрити банку кришкою і після остивання відправити рибу маринуватися в холодильник на добу.
Із запеченою картоплею або шматочком чорного хліба – просто смакота!
«Погляд часу» №9-25.02.2021