Скумбрія гарячого маринування

Така рибка заливається гарячим маринадом, але вона зовсім не схожа на варену – скумбрія виходить дуже ніжною та соковитою, з чудовим ароматом маринованої цибулі та чорного перцю. Головне – обирайте щільні тушки.

Скумбрія гарячого маринування

Склад:

  • 2 скумбрії,
  • 0,7 л води,
  • 1 ст. л. солі,
  • 1 ст. л. цукру,
  • 3 ст. л. оцту (9 %),
  • морквина,
  • цибулина,
  • 2 лаврові листки,
  • 1 ч. л. чорного перцю горошком,
  • 3 горошини духмяного перцю.

Приготування

У риби відрізати голову та хвіст, вичистити нутрощі. Промити й обсушити паперовими серветками.

Для маринування можна зробити філе на шкірці, видаливши кісточки, або нарізати порційними шматочками.

Для маринаду в невелику каструльку налити воду, додати перець, сіль, цукор, лаврові листки. Поставити на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння, щоб сіль-цукор розчинилися.

Цибулину й моркву почистити, нарізати не тонкими кільцями, викласти в киплячий маринад і проварити 2 хв., щоб овочі трохи розм’якшилися.

Зняти каструльку з вогню і дати маринаду трохи охолонути, щоб був гарячим. Влити оцет (можна взяти яблучний – він м’якший, тоді знадобиться 5 ст. л.).

У відповідну ємність викласти шматочки риби, чергуючи з овочами. Залити все гарячим маринадом. Закрити банку кришкою і після остивання відправити рибу маринуватися в холодильник на добу.

Із запеченою картоплею або шматочком чорного хліба – просто смакота!

«Погляд часу» №9-25.02.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *