Скумбрія на вугіллях
Саму страву можна приготувати буквально на коліні. Ще потрібна решітка. Якщо її немає, але є шампури, використовуйте їх, розташувавши близько один до одного.

Склад:
- Скумбрія – 3 шт.,
- сіль – 1 ч. л.,
- лимон – 1 шт.,
- перець мелений – 0,5 ч. л.,
- розмарин – 0,5 ч. л.,
- олія – 1 ст. л.,
- чебрець – 1 ч. л.,
- коріандр – 0,5 ч. л.,
- лавровий лист – 3 шт.,
- мускатний горіх.
Приготування
Скумбрію випатрайте, відріжте голову. Змішайте сіль з іншими спеціями та натріть рибку. Усередину покладіть часточки лимона і лавровий лист і залиште маринуватися на півгодини.
Приберіть лимон та лавровий лист і розмістіть скумбрію на решітці. Смажте з обох боків, перевертаючи, до готовності.
Фарширувати скумбрію можна різними способами, не лише лимонними часточками. До них також можна додати варені яйця або пучок зелені. Не забудьте зробити кілька косих надрізів на кожній тушці, щоб рибка пропеклася рівномірно.
«Уют» №22-26.05.2022