Скумбрія по-корейськи

Пряний гостро-солодкий соус складається з безлічі компонентів. Але кожен із них важливий!

Скумбрія по-корейськи

Склад:

  • Скумбрія – 1 шт.,
  • сіль – 2 ч. л.,
  • оцет – 2 ст. л.,
  • морквина,
  • огірок – 1 шт.,
  • зелена цибуля – 30 г,
  • часник – 2 зуб.,
  • імбир – 10 г,
  • олія – 50 мл,
  • паприка – 1 ч. л.,
  • коріандр – 1 ч. л.,
  • чорний перець мелений – 1 ч. л.,
  • червоний перець мелений – 0,5 ч. л.,
  • кунжут – 2 ст. л.

Приготування

Свіжозаморожену скумбрію обробіть, видаливши кістки і знявши шкіру. Саме філе наріжте смужками по 2 см. Пересипте шматочки скумбрії в миску і замаринуйте.

Для цього засипте їх 1 ч. л. солі і залийте оцтом.

Маринують рибу 30 хв. Потім злийте зайву рідину.

Тепер підготуйте овочі та зелень. Моркву й огірок наріжте тонкими смужками. Таким же чином подрібніть зелену цибулю. Овочі з цибулею також засипте 1 ч. л. солі. Перемішайте. Через 30 хв. вони пустять сік. Відіжміть їх.

Далі приготуйте заправку. Імбир і часник дрібно наріжте. До них пересипте всі вищевказані спеції плюс кунжут. Залийте заготовку олією і перемішайте.

Скумбрію пересипте в миску з овочами. Залийте овочі з рибою заправкою. Перемішайте інгредієнти. Щоб замаринувати скумбрію, достатньо 1 год.

«Уют » №17-22.04.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *