Скумбрія по-корейськи
Пряний гостро-солодкий соус складається з безлічі компонентів. Але кожен із них важливий!

Склад:
- Скумбрія – 1 шт.,
- сіль – 2 ч. л.,
- оцет – 2 ст. л.,
- морквина,
- огірок – 1 шт.,
- зелена цибуля – 30 г,
- часник – 2 зуб.,
- імбир – 10 г,
- олія – 50 мл,
- паприка – 1 ч. л.,
- коріандр – 1 ч. л.,
- чорний перець мелений – 1 ч. л.,
- червоний перець мелений – 0,5 ч. л.,
- кунжут – 2 ст. л.
Приготування
Свіжозаморожену скумбрію обробіть, видаливши кістки і знявши шкіру. Саме філе наріжте смужками по 2 см. Пересипте шматочки скумбрії в миску і замаринуйте.
Для цього засипте їх 1 ч. л. солі і залийте оцтом.
Маринують рибу 30 хв. Потім злийте зайву рідину.
Тепер підготуйте овочі та зелень. Моркву й огірок наріжте тонкими смужками. Таким же чином подрібніть зелену цибулю. Овочі з цибулею також засипте 1 ч. л. солі. Перемішайте. Через 30 хв. вони пустять сік. Відіжміть їх.
Далі приготуйте заправку. Імбир і часник дрібно наріжте. До них пересипте всі вищевказані спеції плюс кунжут. Залийте заготовку олією і перемішайте.
Скумбрію пересипте в миску з овочами. Залийте овочі з рибою заправкою. Перемішайте інгредієнти. Щоб замаринувати скумбрію, достатньо 1 год.
«Уют » №17-22.04.2021