Скумбрія у гірчиці
Скумбрія у гірчиці виходить дуже ароматною та пікантною.

Склад:
- Скумбрія – 2 шт.,
- гірчиця – 3 ст. л.,
- діжонська гірчиця – 2 ст. л.,
- часник – 3 зуб.,
- лимонний сік.
Приготування
Свіжу скумбрію почистіть, потрошіть, ретельно вимийте. Часник подрібніть, змішайте два види гірчиці та лимонний сік. Усе добре перемішайте – це маринад. Обмажте рибу маринадом і всередині, і зовні. Залиште маринуватися на 1-1,5 год.
Візьміть фольгу з розрахунку, щоб обернути рибу у два шари. Так вона не підгорить і збереже всі свої соки.
Розігрійте духовку до 180 °С та запікайте скумбрію близько 40 хв.
За 5 хв. до готовності надріжте і трохи розкрийте фольгу, тоді зверху рибка покривається запеченою гірчичною скоринкою. Можна поставити під гриль, але слідкуйте, щоб скоринка не підгоріла.
«Уют» №14-6.04.2023