Скумбрія у гірчиці
Скумбрія у гірчиці виходить дуже ароматною та пікантною. Саме гірчиця надає їй свіжості та гостроти.

Склад:
- Скумбрія – 2 шт.,
- гірчиця – 3 ст. л.,
- діжонська гірчиця – 2 ст. л.,
- часник – 3 зуб.,
- лимонний сік – на смак,
- сіль,
- перець.
Приготування
Скумбрію потрошіть, помийте.
Часник подрібніть, змішайте два види гірчиці та лимонний сік. Усе перемішайте – це маринад.
Обмажте рибу маринадом і всередині, і ззовні. Усередину кладемо кілька часточок нарізаного лимона. Чим довше час витримки в маринаді, тим м’якше і соковитіше вийде скумбрія в гірчиці.
Візьміть фольгу з розрахунку, щоб обернути рибу у два шари. Так вона не підгорить і збереже всі свої соки.
Розігрійте духовку до 180 °С та запікайте скумбрію близько 40 хв.
Наприкінці за 5 хв. до готовності трохи розкрийте фольгу, тоді зверху рибка покривається запеченою гірчичною скоринкою. Можна поставити під гриль, але слідкуйте, щоб скоринка не підгоріла.
«Уют» №7-16.02.2023