Скумбрія у гірчиці

Скумбрія у гірчиці виходить дуже ароматною та пікантною. Саме гірчиця надає їй свіжості та гостроти.

Скумбрія у гірчиці

Склад:

  • Скумбрія – 2 шт.,
  • гірчиця – 3 ст. л.,
  • діжонська гірчиця – 2 ст. л.,
  • часник – 3 зуб.,
  • лимонний сік – на смак,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Скумбрію потрошіть, помийте.

Часник подрібніть, змішайте два види гірчиці та лимонний сік. Усе перемішайте – це маринад.

Обмажте рибу маринадом і всередині, і ззовні. Усередину кладемо кілька часточок нарізаного лимона. Чим довше час витримки в маринаді, тим м’якше і соковитіше вийде скумбрія в гірчиці.

Візьміть фольгу з розрахунку, щоб обернути рибу у два шари. Так вона не підгорить і збереже всі свої соки.

Розігрійте духовку до 180 °С та запікайте скумбрію близько 40 хв.

Наприкінці за 5 хв. до готовності трохи розкрийте фольгу, тоді зверху рибка покривається запеченою гірчичною скоринкою. Можна поставити під гриль, але слідкуйте, щоб скоринка не підгоріла.

 «Уют» №7-16.02.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *