Скумбрія в духовці

Часто буває так, що хочеться з’їсти смачної риби, але часу солити її немає, а хек і минтай занадто переморожені. На виручку прийде скумбрія в духовці.
- Скумбрія – 500 г,
- морквина,
- цибуля – 2 шт.,
- часник – 4 зубки,
- сметана – 1 ст. л.,
- лимонний сік – 1 ч. л.,
- твердий сир – 100 г,
- сіль,
- чорний мелений перець.
У рибі зробіть надрізи біля основи голови й хвоста. Хребет виріжте за допомогою поздовжніх розрізів, нутрощі вийміть. Промийте рибу під проточною водою. Промокніть серветкою.
У невеликій ємності змішайте лимонний сік і пропущений через прес часник. Натріть рибу всередині спеціями і отриманою сумішшю.
Цибулю поріжте кубиками, а моркву натріть на тертці. Посоліть, поперчіть і підсмажте їх на олії. Коли цибуля стане прозорою, додайте в овочі сметану і тушкуйте ще пару хвилин.
Нафаршируйте рибу цибулею і морквою, а зверху щедро посипте твердим сиром. Запікайте в розігрітій до 200 °С духовці близько 20 хв. Подавайте скумбрію до столу гарячою.