Скумбрія в духовці

Скумбрія в духовці
Скумбрія в духовці

Часто буває так, що хочеться з’їсти смачної риби, але часу солити її немає, а хек і минтай занадто переморожені. На виручку прийде скумбрія в духовці.

  • Скумбрія – 500 г,
  • морквина,
  • цибуля – 2 шт.,
  • часник – 4 зубки,
  • сметана – 1 ст. л.,
  • лимонний сік – 1 ч. л.,
  • твердий сир – 100 г,
  • сіль,
  • чорний мелений перець.

У рибі зробіть надрізи біля основи голови й хвоста. Хребет виріжте за допомогою поздовжніх розрізів, нутрощі вийміть. Промийте рибу під проточною водою. Промокніть серветкою.

У невеликій ємності змішайте лимонний сік і пропущений через прес часник. Натріть рибу всередині спеціями і отриманою сумішшю.

Цибулю поріжте кубиками, а моркву натріть на тертці. Посоліть, поперчіть і підсмажте їх на олії. Коли цибуля стане прозорою, додайте в овочі сметану і тушкуйте ще пару хвилин.

Нафаршируйте рибу цибулею і морквою, а зверху щедро посипте твердим сиром. Запікайте в розігрітій до 200 °С духовці близько 20 хв. Подавайте скумбрію до столу гарячою.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *