Скумбрія з рисом

Скумбрія з рисом
Скумбрія з рисом

Запечена скумбрія – це завжди виграшний варіант. Скумбрія з рисом, доповнена кислинкою ягід, особливим ароматом часнику й пікантністю гірчиці. Таке поєднання відкриє звичну всім рибу з нового боку.
Рецепт підкуповує своєю простотою й вишуканістю. Крім того, страва не потребує додаткового гарніру.

  • Скумбрія 2 шт.,
  • рис 0,5 скл.,
  • часник – 1 головка,
  • ягоди 100 г,
  • вершкове масло 2 ст. л.,
  • гірчиця в зернах 2 ст. л.,
  • сіль,
  • чорний мелений перець.

Рис відваріть до готовності в підсоленій воді. Якщо ягоди заморожені, розморозьте їх і обсушіть. Головку часнику розділіть на зубки, але не очищайте.

Скумбрію попатрайте, промийте під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками. Потім натріть рибу сумішшю солі й перцю (і всередині, і зовні). Зверху на тушках зробіть поперечні надрізи.

Змішайте рис з 1 ст. л. розм’якшеного вершкового масла, ягодами й зубками часнику (трохи ягід і часнику залиште для прикраси страви). Нафаршируйте рибу отриманою сумішшю. Викладіть її на деко, застелене пергаментом. У поперечні надрізи на тушках викладіть вершкове масло. Поруч розмістіть решту ягід і часник. Змастіть скумбрію гірчицею в зернах (можна замінити звичайною). Поставте рибу запікатися в розігріту до 180 °С духовку на 20-25 хв.

 

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *