Скумбрія з рисом

Запечена скумбрія – це завжди виграшний варіант. Скумбрія з рисом, доповнена кислинкою ягід, особливим ароматом часнику й пікантністю гірчиці. Таке поєднання відкриє звичну всім рибу з нового боку.
Рецепт підкуповує своєю простотою й вишуканістю. Крім того, страва не потребує додаткового гарніру.
- Скумбрія – 2 шт.,
- рис – 0,5 скл.,
- часник – 1 головка,
- ягоди – 100 г,
- вершкове масло – 2 ст. л.,
- гірчиця в зернах – 2 ст. л.,
- сіль,
- чорний мелений перець.
Рис відваріть до готовності в підсоленій воді. Якщо ягоди заморожені, розморозьте їх і обсушіть. Головку часнику розділіть на зубки, але не очищайте.
Скумбрію попатрайте, промийте під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками. Потім натріть рибу сумішшю солі й перцю (і всередині, і зовні). Зверху на тушках зробіть поперечні надрізи.
Змішайте рис з 1 ст. л. розм’якшеного вершкового масла, ягодами й зубками часнику (трохи ягід і часнику залиште для прикраси страви). Нафаршируйте рибу отриманою сумішшю. Викладіть її на деко, застелене пергаментом. У поперечні надрізи на тушках викладіть вершкове масло. Поруч розмістіть решту ягід і часник. Змастіть скумбрію гірчицею в зернах (можна замінити звичайною). Поставте рибу запікатися в розігріту до 180 °С духовку на 20-25 хв.