Скумбрія, запечена на мангалі
На мангалі можна приготувати не тільки шашлик, але й надсмачні гриби, і пікантну скумбрію. Ви скажете, що філе можна запекти в духовці і взяти з собою на природу вже готову страву, але смачнішої риби, приготовленої на мангалі і просоченої димком, не вийде.
ІНГРИДІЄНТИ:
- Філе скумбрії – 2 шт.,
- часник – 6-7 зубки,
- олія – 3 ст. л.,
- лимон – 0,5 шт.,
- сіль – 1 ч. л.,
- приправа для риби.
Зніміть із філе шкіру. Змішайте сіль, лимонний сік, спеції для риби, олію, подрібнений часник. Змастіть внутрішню частину тушки отриманою масою. З’єднайте половинки риби і перекладіть їх у форму, полийте залишками соусу. Накрийте і залиште так маринуватися на 3 год.
Перенесіть рибу на решітку. Готуйте на мангалі 10-15 хв. У процесі приготування рибу потрібно поливати соусом, що залишився у формі після маринування.