Слабосолона оселедець по-північному
За смаком слабосолений оселедець за цим рецептом вигідно відрізняється від звичайного малосольного оселедця. Правильно підібрані спеції та їх кількість зроблять страву справді особливою.

Склад:
- Оселедець свіжоморожений – 500 г,
- цибуля – 2 шт.,
- олія – 100 мл,
- чорний перець горошком – 10 шт.,
- перець запашний – 6 шт.,
- коріандр – 1 ч. л.,
- лавровий лист – 2 шт.,
- сіль – 2 ч. л.
Приготування
Відріжте в оселедця голову та хвіст, очистіть від нутрощів і промийте холодною водою. Потім зніміть шкіру і розберіть тушку на філе.
Наріжте очищену цибулю півкільцями і викладіть третину на дно форми для засолювання. Зверху розкладіть в один шар оселедець, нарізаний порційними шматочками. Посипте рибу 1 ч. л. солі, додайте 5 горошин чорного та 3 горошини запашного перцю, 1 лавровий лист та 0,5 ч. л. коріандру.
Викладіть ще одну третину цибулі, другу частину оселедця та спеції, посоліть. Зверху накрийте цибулею, що залишилася.
Поступово залийте рибу олією, накрийте харчовою плівкою і залиште на 2 год. при кімнатній температурі. Потім поставте в холодильник на 2 дні.
«Уют» №6-3.02.2022