Слабосолона оселедець по-північному

За смаком слабосолений оселедець за цим рецептом вигідно відрізняється від звичайного малосольного оселедця. Правильно підібрані спеції та їх кількість зроблять страву справді особливою.

Слабосолений оселедець

Склад:

  • Оселедець свіжоморожений – 500 г,
  • цибуля – 2 шт.,
  • олія – 100 мл,
  • чорний перець горошком – 10 шт.,
  • перець запашний – 6 шт.,
  • коріандр – 1 ч. л.,
  • лавровий лист – 2 шт.,
  • сіль – 2 ч. л.

Приготування

Відріжте в оселедця голову та хвіст, очистіть від нутрощів і промийте холодною водою. Потім зніміть шкіру і розберіть тушку на філе.

Наріжте очищену цибулю півкільцями і викладіть третину на дно форми для засолювання. Зверху розкладіть в один шар оселедець, нарізаний порційними шматочками. Посипте рибу 1 ч. л. солі, додайте 5 горошин чорного та 3 горошини запашного перцю, 1 лавровий лист та 0,5 ч. л. коріандру.

Викладіть ще одну третину цибулі, другу частину оселедця та спеції, посоліть. Зверху накрийте цибулею, що залишилася.

Поступово залийте рибу олією, накрийте харчовою плівкою і залиште на 2 год. при кімнатній температурі. Потім поставте в холодильник на 2 дні.

 «Уют» №6-3.02.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *