Словацький суп «Капусниця»

Словацький суп «Капусниця»

Словацький суп «Капусниця» готується з квашеної капусти і декількох видів м’яса: сирого, копченого і ковбасок. Обов’язково у «Капусницю» додають чорнослив і гриби.

Склад:

  • Цибулина,
  • копчена свиняча грудка – 200 г,
  • паприка – 2 ст. л.,
  • м’ясний бульйон – 750 мл,
  • квашена капуста – 400 г,
  • гриби – 50 г,
  • перець духмяний – 5 шт.,
  • чорний перець – 5 шт.,
  • лавровий лист – 1 шт.,
  • ковбаса копчена – 200 г,
  • картопля – 200 г,
  • чорнослив – 100 г,
  • сіль,
  • олія.

Приготування:

Сушені гриби замочіть на 2 год. у воді.

Подрібніть цибулю, свинину наріжте дрібними шматочками. Обсмажте її на олії у каструлі з товстими дном. Готуйте на сильному вогні. Потім додайте цибулю і паприку. Періодично помішуйте.

Воду з грибів злийте, додайте їх до бульйону. Далі додайте в каструлю кислу капусту, запашний і чорний перець. Перемішайте інгредієнти, доведіть суп до кипіння. Зменшіть вогонь і тушкуйте страву до м’якості капусти.

Наріжте кружечками ковбасу, а чорнослив – на шматочки. Ковбасу обсмажте пару хвилин і додайте у суп. Картоплю натріть на дрібній тертці і додайте у «Капусницю».

Останнім додайте чорнослив. Знову доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть 5 хв.

«УЮТ» №3-2020

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *