Словацький суп «Капусниця»
Словацький суп «Капусниця» готується з квашеної капусти і декількох видів м’яса: сирого, копченого і ковбасок. Обов’язково у «Капусницю» додають чорнослив і гриби.
Склад:
- Цибулина,
- копчена свиняча грудка – 200 г,
- паприка – 2 ст. л.,
- м’ясний бульйон – 750 мл,
- квашена капуста – 400 г,
- гриби – 50 г,
- перець духмяний – 5 шт.,
- чорний перець – 5 шт.,
- лавровий лист – 1 шт.,
- ковбаса копчена – 200 г,
- картопля – 200 г,
- чорнослив – 100 г,
- сіль,
- олія.
Приготування:
Сушені гриби замочіть на 2 год. у воді.
Подрібніть цибулю, свинину наріжте дрібними шматочками. Обсмажте її на олії у каструлі з товстими дном. Готуйте на сильному вогні. Потім додайте цибулю і паприку. Періодично помішуйте.
Воду з грибів злийте, додайте їх до бульйону. Далі додайте в каструлю кислу капусту, запашний і чорний перець. Перемішайте інгредієнти, доведіть суп до кипіння. Зменшіть вогонь і тушкуйте страву до м’якості капусти.
Наріжте кружечками ковбасу, а чорнослив – на шматочки. Ковбасу обсмажте пару хвилин і додайте у суп. Картоплю натріть на дрібній тертці і додайте у «Капусницю».
Останнім додайте чорнослив. Знову доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть 5 хв.
«УЮТ» №3-2020